De Balloohoeve

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Balloohoeve wordt geleid door een enthousiast team, die mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke/psychische beperking begeleiden. Ook mensen met een burnout die weer in het werkritme moeten komen, zijn bij ons van harte welkom. Er is nog plaats voor enthousiaste deelnemers.
Het is een agrarisch middel groot bedrijf. De begeleiding wordt gedaan door mensen met een agrarische en zorg achtergrond. Zij willen de boerderij graag openstellen voor andere mensen, zodat zij ook kunnen genieten van het werken met dieren en de omgeving. Op zaterdag zijn we open voor kinderen.


Het werk

Het belangrijkste werk is het zorgen voor de dieren. Er zijn verschillende dieren; zoals koeien, paarden, varkens, kippen, konijnen maar ook honden en katten. Ze moeten elke dag gevoerd worden. Ook het natuurterrein waar in onze koeien lopen, moet gecontroleerd en onderhouden worden, onder andere d.m.v. het snoeien/zagen van bomen en struiken. Bij de boerderij wordt hier dan openhaardhout van gemaakt.  

Er is ook een moestuin waar we met elkaar in werken.  Op de Ballooohoeve is 1 grote kas aanwezig, hierdoor kunnen we bij elk weertype tuinwerkzaamheden verrichten. Wij helpen mensen in de buurt mee, de zogenaamde naoberhulp. De werkzaamheden op de Balloohoeve kunnen zeer gevarieerd zijn. 

Iedereen mag op zijn eigen tempo werken, er is geen werkdruk.
De zorg wordt op maat geleverd, dit uit zich door te kijken wat iedereen kan en wat iedereen wil binnen de mogelijkheden. hierdoor is er altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 


En verder ...

De Balloohoeve beschikt over een boerderijwinkel. In de winkel verkopen wij onze eigen groente en het vlees van onze eigen koeien. Tevens verkopen wij ijs en streekproducten.
Naast de winkel is er ook een koffie en theeschenkerij die door de deelnemers samen met de begeleiding kan wordt gerund.

Onze werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. wij zijn ook creatief op de boerderij; in de winter maken we vogeltaarten. 

Er wordt gekeken wat iemand nog wil leren, bijvoorbeeld AKA opleiding, bhv-diploma, computer, omgaan met geld, motorkettingzaag en bosmaaier cursus. uiteraard staan we open voor nieuwe cursussen. 

Zaterdags is de zorgboerderij opengesteld voor kinderen vanaf 6 jaar. op deze dag gaan de kinderen op een speelse en veilige manier boerderij activiteiten doen. Tevens is er genoeg ruimte om te spelen. 

Voor verdere informatie bezoek ook eens onze website
www.deballoohoeve.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.