DE BOERDERIJN zorgboerderij

Wie zijn we?

Hallo allemaal, wij zijn Geert, Corlene en Paulien van Rijn en wij hebben een zorgboerderij in Zoeterwoude. Vier dagen per week hebben wij hulp op onze boerderij. Onze hulpboeren verzorgen met ons de dieren en helpen met alle andere klussen zoals in de moestuin werken en fietsen repareren. De mensen die bij ons werken hebben behoefte aan arbeidsmatige dagbesteding.
Er werken bij ons 12 mensen per dag, en wij verzorgen samen met vrijwilligers de begeleiding.

Wij kiezen bewust voor een klein aantal deelnemers. 

Ook bieden wij stage plekken voor leerlingen van het speciaal onderwijs(ZMLK) om te leren voor hulpboer.

Onze nieuwe zorgboerderij is in 2012 gebouwt. Er is een keer per maand een logeerweekend voor jongeren-jongens. 


Het werk

Wij hebben een boerderij met 30 stuks jongvee, 20 schapen, kippen, nubische geiten, konijnen, cavia's, 2 pony's, poezen en een hond.

Het werk begint met het voeren van de dieren. Daarna doen we alles wat nodig is: in onze zelfpluk moestuin werken, hokken mesten, voorraden aanvullen, schoonmaken, bomen snoeien, hekken timmeren, kantinedienst, schapen tellen, dieren knuffelen, het erf bijhouden, in het weiland werken, verf klusjes enz.

We doen ook technische klussen in onze fietsenwerkplaats. Dit onder leiding van onze zoon Geert en/of een vrijwilliger.  

Wij hebben ook een grote moestuin. Onder begeleiding van een vrijwilliger telen wij op natuurlijke wijze groente. Voorbijgangers kunnen zelf hun keus maken en de groente oogsten.   

Wij verwachten van onze hulpboeren inzet naar eigen kunnen.

Wij bieden op kleine schaal vakantieopvang voor konijnen en cavia's en verkopen jonge konijnen en cavia's.


en verder....

De mensen die bij ons komen hebben een PGB(persoonsgebonden budget). Wij hebben een samenwerkingsverband  met GEMIVA (gehandicaptenzorg).  

Wij zijn stage bedrijf voor leerlingen van het speciaal onderwijs om opgeleid te worden tot hulpboer( ZMLK). 

De hulpboeren zorgen zelf voor het vervoer, en een lunchpakket. Zij kunnen via ons de verplichte veiligheids werkkleding aanschaffen.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Zorgboeren Zuid Holland. Dit is een groep enthousiaste boeren en boerinnen die op verantwoorde wijze zorg leveren op hun agrariche bedrijf. www.verenigingvanzorgboerenzuidholland.nl

Wij bieden een keer per maand de mogelijkheid aan jongeren (jongens) om een weekend te  logeren. Onze nieuwe zorgboerderij hebben we kunnen realiseren door middel van een subsidie bijdrage.


Jaar van opening

Wij zijn in 2002 als zorgboerderij gestart.