Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Bonte Shetlander Hoeve

Wie zijn we?

Wij zijn de familie Kapitein, vader, moeder en twee dochters van 13 en 15 jaar oud. Onze hobby's zijn het fokken van grote maat bonte Shetlanders , het beleren en rijden met deze Shetlanders , het buitenleven met de vele andere dieren als geiten, kippen en varkens en de bijbehorende werkzaamheden.

Tamar heeft haar diploma Zorg, Natuur en Gezondheid gehaald bij de Warmonderhof in 2010. Het werken aan huis met de dieren en de cliŽnten geeft veel  voldoening. Je leert iedere dag opnieuw van de mensen om je heen en geniet als je een ander weer ziet genieten.

Wij wonen op een prachtig plekje bij de Linge, waar rust en ruimte en veel natuur is en waar het heerlijk toeven is. Dit willen we graag delen met een ieder welke hier behoefte aan heeft en ons als hulpboer wil komen helpen.


Het werk

Het werk op de boerderij bestaat uit de verzorging van de aanwezige dieren..

Water en voer geven, eieren rapen, hooinetten vullen, uitmesten van de stalletjes. Erf vegen.

Pony's borstelen , versieren,  hoeven krabben, mee wandelen of beweging geven. Misschien wel aanwezig zijn bij de geboorte van een veulen...

De kippen en varkens voeren en verzorgen, geiten en lammetjes de fles geven.

Bloemen en planten water geven, katten de nodige aandacht geven, rennen en spelen in de weides.

Cake bakken, bereiden van de lunch en avondeten.

En werken aan ontspanning natuurlijk....


Genieten van het buitenleven !

Wat een heerlijkheid, om hier te mogen verblijven, te mogen genieten van het ritme, de rust en ruimte in deze prachtige omgeving.

Gelegen in een stiltegebied aan de dijk bij de rivier de Linge. Volop sociale contacten mocht je dat willen op ons grote erf. Er word door kinderen gewandeld met de Shetland pony's en ook word er wel eens met de ponywagen gereden. Je leert hier hoe een pony en de andere dieren te verzorgen, waarbij de nadruk ligt op de omgang en het plezier wat je beleeft met de dieren.

Je kunt de geiten , de varkens, de kippen en veulens aaien, ze voeren, verzorgen en met de andere kinderen spelen. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2016 als zorgboerderij gestart.