Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Buorren

Wie zijn we?

De Buorren is een veelzijdige boerderij in Blessum onder de rook van Leeuwarden. Er wordt nog volop geboerd, maar er is ook een dagrecreatie voor ouderen. Daarnaast is er naschoolse opvang, logeer- en vakantie opvang voor jeugd van het speciaal onderwijs. Op dit moment wordt er ook wonen aangeboden aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar. De zorg voor het wonen (jeugd) wordt geboden in een nieuw gebouw (2010) aan de achterzijde van de boerderij. Het gebouw is van alle gemakken voorzien en rolstoelvriendelijk. In 2016 is de zolder van het gebouw verbouwt tot 5 mooie slaapkamers en een ruim kantoor. Het logeren maakt gebruik van de slaapkamers in het gebouw.

Overdag worden de overige stromen van zorg aangeboden in een nieuwe Unit (2017). Dit gebouw is geplaatst naast het andere gebouw, met uitzicht over de weilanden. 

Op het erf worden verschillende activiteiten geboden, agrarische activiteiten, creatieve activiteiten, huishoudelijke activiteiten en lichamelijke activiteiten. 

Het team bestaat uit gekwalificeerde, gemotiveerde en gedreven werknemers. De meeste jeugd begeleiders zijn SKJ geregistreerd. De begeleiders voor de dagbesteding ouderen zijn BIG geregistreerd. 


Het werk

Op onze boerderij is voldoende ruimte voor allerlei activiteiten te ondernemen. Voor jongeren staat centraal: - De dagelijkse verzorging van de dieren - Het onderhouden van het erft zoals: grasmaaien, snoeien en onkruid wieden. - Op het land maaien, schudden, hooien en weideslepen. - verder zijn er nog allemaal leuke activiteiten te doen op de zorgboerderij!

Tijdens de dagrecreatie ouderen staat centraal: - Gezamelijk uitjes en het ondernemen van activiteiten. - Buiten zijn, met de dieren en genieten van de levendigheid die er is op de boerderij. - Rustig een dagje eruit, niet thuis zijn en vooral gezelligheid om u heen.


Wat bieden wij....

Wij bieden zorg op maat aan ouderen, kinderen en jongvolwassenen.

  • Ouderen: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag biedt zorgboerderij de Buorren dagbesteding aan ouderen. We halen de mensen tussen half negen en half tien op en rond half vier worden de mensen weer thuis gebracht. Op de zorgboerderij worden passende activiteiten aangeboden, gericht op de behoefte van het individu. Zorg op maat is een kernwoord die passend is voor de zorgboerderij. “Niks moet, alles mag” is een slogan van zorgboerderij de Buorren. De dagrecreatie ouderen is gestart in juni 2010 in het nieuwe dagverblijf en wordt sinds 2017 geboden in de Unit.
  • Kinderen: De zorgboerderij biedt maandag t/m donderdag naschoolse opvang aan kinderen van het speciaal onderwijs. De kinderen worden van school gehaald en mogelijk thuis gebracht. In de weekenden is er logeeropvang en dagbesteding voor kinderen tussen de vier en achttien jaar met een beperking.
  • Jongvolwassenen: Zorgboerderij de Buorren biedt dagbesteding aan jongeren, bijvoorbeeld in de vorm van een leer-werk traject. Op de zorgboerderij zijn passend bij ieder zijn interesses klussen te vinden die de zelfredzaamheid en vaardigheden mogelijk vergroten van het individu. Zo is er ook de mogelijkheid voor het ondersteunen bij huiswerk.
  • Wonen jeugd en crisisopvang jeugd: Sinds november 2014 biedt zorgboerderij de Buorren het wonen aan.  De groep bestaat momenteel uit 8 kinderen. Het gaat om kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen blijven wonen tussen de vier en achttien jaar oud. Ieder kind heeft een eigen slaapkamer. Overdag kunnen ze naar school of meedraaien met de dagbesteding. Er is 24 uur begeleiding die zorgt voor een huiselijke sfeer en samen de structuur oppakt (verzorging, warme maaltijd).

Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.