Zorgboerderij De Cinquant

Wie zijn we?

Aan de rand van Haps, in een heerlijk stukje natuur, duikt onze boerderij voor je neus op. Al meer dan 20 jaar zijn we werkzaam met hulpboeren. Toch is het altijd een ECHTE boerderij gebleven!

Renee van de Groes, Indy van de Groes en Luuk Buurman zijn de begeleiders op De Cinquant. Zij hebben alle drie een opleiding in de zorg afgerond.

Paul en Carien van de Groes zijn de boer en boerin.

Wij zijn gespecialiseerd in zorg, gecombineerd met boerderijwerkzaamheden, en het onderhouden van de natuur.

Als je geluk hebt zie je de reeŽn rondrennen of een das bij zijn burcht naar buiten komen. Soms komen ze zelfs bij je op bezoek op de camping!

Het is onze bedoeling iedereen hiervan mee te laten genieten.


Het werk

Activiteiten die we bieden zijn:

Het verzorgen en knuffelen van de dieren.

Je leert hier omgaan met alle dieren die je maar wilt. We hebben katten, konijnen, varkens, kippen, vogels, koeien, geiten en een paard en een ezel waar we mee wandelen en die we borstelen.

Het onderhouden van de groentetuin, kruiden/bloementuin en/of kas. Je leert hier oogsten, zaaien en het verzorgen van gewassen.

Het onderhouden van de boomgaard.

We snoeien de bomen, rapen de appels/peren en maaien het gras.

De winkel verzorgen.

Alles moet er netjes uitzien voor de verkoop. Je leert het oogsten van groenten en fruit en gaat om met gasten die in de winkel komen.

De houtschuur wordt gebruikt om in te kloven, zagen en hout te bewerken.

Werken op de camping.

Je leert het verzorgen/uitvoeren van activiteiten tot het verzorgen van het sanitair.

De boer heeft zich gespecialiseerd in het onderhouden van de natuur. Hij neemt regelmatig een aantal hulpboeren mee naar het bos om daar dasburchten, de natuurpoel, het natuurpad en bomen te onderhouden.

In onze kantine word gezorgt voor een hapje en een drankje. Ook worden daar producten ingemaakt voor verkoop in de winkel. (zoals jam, vruchtensappen en sausen maar ook kaarten taartjes koekjes en thee)


Wat nog meer?

Bij 'De Cinquant' zorgen we dat er voor ieder wat wils is. De activiteiten variŽren dan ook van het echte boerenwerk tot het inmaken van groenten en kruiden.

'Je hebt geen tijd om je te vervelen!'

Er wordt gekeken naar het -willen en kunnen- van de hulpboer. In principe is er voor iedereen wel een plekje.

Elke dag gaan we er weer voor om de hulpboeren met een lach en een voldaan gevoel naar huis te laten gaan. En iedere keer is het ons nog gelukt.

Heerlijk om dat te bereiken!'

Er is nog zoveel meer te vertellen, maar u kunt beter op onze website kijken: www.cinquant.nl

Wies wer us!


Jaar van opening

Wij zijn in 1987 als zorgboerderij gestart.