Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Citrushof

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Citrushof wordt geleid door een enthousiast team die mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke/psychische beperking begeleiden. Ook mensen met een burn-out en ouderen kunnen bij ons terecht.


Het werk

De Citrushof is een onderdeel van een hoveniers bedrijf met kijktuinen. Op de tuinen kunnen verschillende werkzaamheden gedaan worden zoals planten vermeerderen, snoeien, wieden en ander tuinonderhoud. Op de groentetuin worden groente gekweekt voor verkoop net als koffie en thee in de verkoop winkel waar materiaal verkocht worden voor tuin en terras. Naast vaste planten, worden er ook bomen en struiken verkocht. Ook kan er mee gegaan worden bij eventueel inkoop van planten om deze door te verkopen dan wel om te zetten in bakjes voor de verkoop. Samen met de deelnemer en team wordt gekeken naar de wensen en mogelijkheden van de deelnemer. Door de juiste afstemming van werkzaamheden wordt er een zo`n goed mogelijke dagbesteding aangeboden en om zijn/haar eigen doelen in eigen tempo te realiseren.


Door groeien naar zelfstandigheid

Door te werken in de tuinen met de juiste begeleiding en ondersteuning, kan er gekeken worden om door te groeien naar eventueel beginnende hovenier door middel van een opleiding te volgen. Dit zal door school en bedrijf ondersteund worden. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2020 als zorgboerderij gestart.