De Edelingen

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Edelingen is vanaf januari 2014 onderdeel van Zorgboerderij de Mettemaat. Zorgboerderij de Mettemaat is een familie bedrijf in het Gelderse Hengelo. Jan en Joke Groot Roessink runnen De Mettemaat en dochter Rianne werkt ook volop mee in het bedrijf. Maar ook de andere dochters zijn betrokken bij de zorgboerderij. De Mettemaat is in het jaar 2000 gestart en heeft daardoor een ruime ervaring in het werken met mens en dier die zij graag op de Edelingen willen voortzetten.

De Edelingen is net buiten Zelhem gevestigd, aan de voet van de Langenberg.

Behalve een zorgboerderij is De Edelingen ook een bedrijf waar men kan wandelen met een ezel of alpaca, kan spelen op de speeltoestellen, knuffelen bij de kinderboerderij en wat kan nuttigen op ons terras!

Alle werkzaamheden doen wij samen met onze zorgvragers, zo bieden wij hen een nuttige, afwisselende dagbesteding maar structuur en veiligheid voorop staan.


De Edelingen biedt in principe 7 dagen per week dagbesteding aan. In het weekend gaat dit samen met zorgboerderij De Mettemaat.


Het werk

Behalve een zorgboerderij is de Edelingen ook toegankelijk voor bezoekers van buitenaf. Er zijn daarom verschillende groepen mogelijk. Wij proberen in de ochtend de werkzaamheden die betrekking hebben op de dieren af te ronden zodat wij in de middag tijd hebben voor ontspanning of andere klusjes.

Er zijn onder andere de volgende mogelijkheden:

- Dierverzorging (dieren voeren, verblijven schoonmaken etc.)

- Ezel en Alpaca wandelingen (dieren borstelen en opzadelen voor de wandeling, helpen met de uitleg etc.)

- Horeca (klanten bedienen van wat te eten of drinken, tafels schoonmaken, voorraad bijvullen etc.)

- Terrein onderhoud (grasmaaien, bladblazen, heggen snoeien, verblijven repareren etc.)

- Creatief bezig zijn (verven, bakken, knutselen etc.)

Daarnaast gaan wij ook regelmatig naar de voerleverancier, horecaleverancier, groothandel, supermarkt of andere winkels.

In overleg is er heel veel bespreekbaar, dus heb je andere ideeŽn of wensen dan horen we het graag.


En verder ...

Wat dagbesteding betreft kan iemand zich meer aangetrokken voelen tot de dieren terwijl een ander liever in de horeca of terrein onderhoud werkzaam is.
Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan werken in een omgeving waar hij of zij zich prettig bij voelt.

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en behoeften van de zorgvragers. We kijken niet naar wat iemand niet kan maar juist naar wat de mogelijkheden en kwaliteiten van de persoon zijn!


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.