Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Stichting De Enghoeve

Wie zijn we?

Visie: Op 'De Enghoeve' werken we vanuit de visie dat ieder mens waardevol en uniek is, met zijn eigen unieke mogelijkheden, wensen en verlangens. We proberen daarom iedereen de ruimte te geven die hij of zij nodig heeft om te kunnen ontspannen, tot rust te komen om vandaar uit in contact te komen met anderen, te kunnen groeien en ontwikkelen.
Het respecteren van elkaars grenzen is dus een belangrijk algemeen doel: pas wanneer iemand het gevoel heeft de grens te kunnen aangeven en het gevoel heeft dat die gerespecteerd wordt, kan je ontspannen en open in contact staan met elkaar!
Missie: We willen het voor velen mogelijk maken een 'plekje' te hebben waar je je thuis mag voelen, waar je kan spelen, lachen, huilen, praten, groeien, ontwikkelen. Waar je mag oefenen met pas verworven sociale vaardigheden, waar je emoties er gewoon mogen zijn en waar we toch in het hier en nu blijven. Kortom, een plek waar je helemaal jezelf mag zijn!
Aandachtsgebieden: We werken vanuit 3 aandachtsgebieden; emotionele ontwikkeling, communicatie en alertheid.


Op een doodlopend straatje....

Stichting De Enghoeve is prachtig gelegen tussen de weilanden aan het riviertje de Alm, met uitzicht op het Almbos midden in het land van Heusden en Altena. De boerderij bestaat uit een aantal schuren en stallen, aangrenzende weilanden, een moestuin en natuurlijk dieren.

Op De Enghoeve lopen 11 paarden in verschillende kleuren, soorten en maten. Ze hebben allemaal een ander karakter. De paarden staan altijd in een groep, en zodra het weer het toelaat samen in het weiland.


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.