De Flint

Wie zijn we?

Zorgboerderij De Flint biedt op christelijke grondslag, aan jongvolwassenen met een zorgvraag,ondersteuning op het gebied van wonen en dagbesteding. De zorgboerderij is gelegen aan het nationaal park het Fochtelooerveen en nabij het Drent/Friese Wold. Er is gekozen voor deze locatie omdat het een erg mooi terrein is met veel mogelijkheden. Er zijn een speelweide, een paardenbak,  dierenweides met geiten, kippen en kalkoenen. En grasland voor de paarden, pony's en schapen. In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor recreatie. Er wordt op professionele wijze zorg verleend, de begeleiders zijn SPW, SPH, MBOV gediplomeerd. Er is een eigen orthopedagoog. Maar daarnaast willen we vooral een veilig en warm thuis bieden aan mensen met een zorgvraag.


Het werk

In de manege voor de dieren zorgen en stallen mesten, koffie en thee verkopen aan bezoekers. In de zorgwerkplaats; auto's en alles wat wielen heeft repareren en meubels opknappen. Op het terrein zorgen dat alles netjes is en de moestuin verzorgen.In huis huishoudelijk klusjes. Maar ook kaarsen en cadeauartikelen maken, spelletjes doen, kampvuur maken, koeken en taarten bakken enz.


En verder ...

De Flint is een woonzorg-boerderij. Er wordt 24-uurs zorg geboden. Op de boerderij wonen Harm en Monique en hun kinderen. En er zijn 11 vaste woonplekken in de boerderij, ieder met eigen douche en WC ( 4 plekken zijn rolstoelgeschikt) en 2 gezamenlijke woonkamers voor de bewoners. Er wonen  11  jong volwassenen met een zorgvraag.2 van hen wonen begeleid zelfstandig,in een huisje op het terrein. De bewoners gaan overdag naar school of hebben dagbesteding op een nabij gelegen zorgboerderij of op De Flint zelf. Er zijn 2 logeerkamers. Voor recreratie, therapie en dagbesteding is er een eigen manege.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.