De Groeierij

Wie zijn we?

Stichting de Groeierij maakt het mogelijk om in de Wijkermeerpolder bij een kleinschalige tuinder te werken. Zo kunnen mensen onder begeleiding hun dag zinvol beleven in de agrarische omgeving van deze zorgkwekerij.


Het werk

Op de tuinderij van de fam. Van den Heuvel in de Wijkermeerpolder helpen wij de boer zoveel mogelijk met de werkzaamheden op het land. Van zaden tot oogsten en tussendoor wieden, schoffelen en veel meer. Ook bakken wij de allerheerlijkste appeltaarten en ander biologisch gebak in onze bakkerij. Bij slecht weer werken wij in de kas of in de schuur. Wij hebben een grote variatie aan werkzaamheden. Hierdoor kunnen wij inspelen op de mogelijkheden van de deelnemers en ze ondersteunen in hun persoonlijke wensen en mogelijkheden. De activiteiten zijn afgestemd op de seizoenen.


En verder ...

Bij de Groeierij staat meewerken en meedoen voorop. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die wat wil doen in de samenleving daar de kans toe moet krijgen. En bij de Groeierij kan dat ook, want wij werken op een echte kleinschalige biologische groentekwekerij. Bijna alles doen we met de hand, dus er is voor iedereen wel een taak. En als je dan lekker gewerkt heb in de buitenlucht, dekken we samen de tafel en eten een gezonde lunch. Zo leer je ook nog wat sociale vaardigheden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.