De Groote Locht

Wie zijn we?

Welkom bij zorgboerderij de Groote Locht!

Wij zijn Twan Houterman en Esther Ruhe, samen hebben wij drie kinderen Lotte, Toon en Rein

Twan is de boer van het akkerbouwbedrijf, waarbij we gewassen telen zoals: mais, aardappelen, koolzaad en uien.

Esther is bezig met het afronden van de HBO opleiding Pedagogiek en combineert dit met het begeleiden van deelnemers op onze boerderij.

Samen willen wij onze leef- en werkomgeving, met daarin rust en ruimte, maar ook het dynamische van een boerenbedrijf, gebruiken om deelnemers een veilige plek te bieden waar zij zichzelf kunnen zijn of ontdekken.


Het werk

Met de jeugdigen die op onze boerderij komen voor dagbesteding verzorgen we de dieren en de planten in de moestuin. We helpen de Boer mee met bijvoorbeeld aardappelen in een zakje doen voor verkoop in ons winkeltje. We zorgen dat het winkeltje is gevuld met voldoende aardappelen, uien en eitjes. Ook bakken we regelmatig een taart, liefst met fruit uit eigen tuin en maken lekker jam of een soep voor tussen de middag.


En verder ...

Iedere deelnemer komt met een bepaald doel; dit kan bijvoorbeeld zijn het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van sociale vaardigheden of het creeren van rust. Door aanbieden van een veilige plek kan een kind zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen.

Het belangrijkste doel is dat de deelnemers een leuke en ontspannen dag hebben.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.