Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Hoeve

Wie zijn we?

Ik Chantal van Kessel heb in 2007 zorgboerderij 'De Hoeve' opgestart.We richten ons op dagopvang/activering, met als doelgroep mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking en/of autisme.Zowel kinderen als volwassenen.De Hoeve is een gangbare paardenhouderij gelegen nabij natuurgebied De Peel.We laten onze hulpboeren kennismaken met,en mee werken aan,de paardenhouderij.

Tevens geven wij ook paardrijles aan mensen met een beperking.

Op woensdag middag bieden we een activiteiten programma voor kinderen.

(De kinderen kunnen zich per middag op geven,er is een half jaarlijkse planning)

Elke middag staat in een ander thema zoals:oud hollandse spelletjes,playbackshow,dierentuin bezoek brengen,(indoor)speeltuin,schaatsen ect.

Ook organiseren wij maandelijks logeerweekend op een recreatiepark in de omgeving verblijven we van vrijdag 17 uur t/m Zondag 17 uur.Voor zowel kinderen als volwassenen.


Het werk

De hulpboeren kunnen heerlijk bezig zijn en het geeft hen voldoening omdat ze aan het werk zijn en zorg dragen over de dieren.Wij vinden dat een mooie manier om doelen te kunnen bereiken en megelijkheden uit te kunnen breiden bij onze hulpboeren.
Werkzaamheden:Het mede-verzorgen van de paarden,vegen,voeren,uitmesten,tuin onderhoudt,paarden poetsen,paarden berijden,klusjes,verzorging kleindieren,huishoudelijke klussen,koken,bakken,uitstapjes, excursies,creatief,film,wandelen,fietsen ect.


En verder ...

Het is fantastisch om landbouw en zorg te kunnen combineren.Als ik zie hoe onze hulpboeren kunnen genieten van het buitenleven.Wat is er dan mooier dan dit te kunnen realiseren op de zorgboerderij?
Niet iedereen heeft de zelfde behoeftes en mogelijkheden.Dat hoeft ook helemaal niet, het is juist de uitdaging om in te kunnen gaan op de behoeftes van mensen.
Als ze graag willen 'werken' en genieten van het buitenleven, dan wil ik ze graag deze mogelijkheid bieden,door dagbesteding aan te bieden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.