De Hofsteeg

Wie zijn we?

Wij zijn William en Petra Steeghs en samen met onze dochters wonen we op de Hofsteeg in Oirlo.
Onze zorgboerderij is gelegen in de prachtige landelijke omgeving van Oirlo.
In 2008 zijn we op onze zorgboerderij gestart met dagbesteding voor ouderen.         

                 

Eind november 2011 hebben we langs onze zorgboerderij een kersenboomgaard aangeplant.
Deze bestaat uit 12 verschillende rassen die vanaf juni tot begin augustus rijp zullen zijn.
Naar behoefte kunnen we onze gasten betrekken bij de activiteiten in de boomgaard. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon door de boomgaard te wandelen en te genieten van de rust en de activiteiten die rondom de kersenteelt plaats vinden.


Het werk

Bij het aanbieden van de activiteiten wordt gekeken naar wat de dag brengt. We richten ons op de wensen van de bezoekers en zij hebben een belangrijke inbreng bij de activiteiten die we organiseren.

  

Naast het genieten van het buitenleven en de prachtige omgeving worden diverse creatieve en recreatieve activiteiten aangeboden.


Het verzorgen van de warme maaltijd is een dagelijks terugkerende activiteit. We bereiden de maaltijd samen met onze bezoekers die het leuk vinden om mee te helpen. 

 


Zorgboerderij de Hofsteeg

Zorgboerderij de Hofsteeg biedt dagbesteding voor ouderen.


Op onze zorgboerderij willen we de bezoekers graag een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en zich thuis kunnen voelen. We willen rekening houden met ieders

(on-) mogelijkheden.

Een plek waar huiselijkheid, sfeer en kleinschaligheid de basis vormen.

Onze visie is “goede zorg verlenen met de handen op de rug”. Dit houdt in dat we onze gasten zo lang mogelijk hun zelfstandigheid willen laten behouden doordat we onze gasten zelf laten doen wat ze zelf kunnen, mits dit veilig en verantwoord gebeurd. Met als doel dat onze gasten zolang mogelijk zelfstandig, of samen met hun partner, in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.