Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Hond Helpt

Wie zijn we?

De Hond Helpt is een kleinschalige zorgboerderij nabij Heerenveen. Bij de Hond Helpt bieden wij zinvolle en leuke dagbesteding, en zoals de naam al doet vermoeden spelen honden hierbij een actieve rol.

Al jarenlang ben ik (Hetty Bajema) werkzaam in de zorg. Ik heb onder andere gewerkt als groepsbegeleidster, activiteitenbegeleidster en teamleider. Naast het werken met mensen heb ik een passie voor het werken met honden. Inmiddels ben ik gediplomeerd gedragstherapeut voor honden en heb ik een paar jaar een hondenschool. 

Altijd heb ik (Shanna Sinselmeijer) de droom gekoesterd om te werken met mensen en met honden. Deze wens is mede ontstaan, omdat ik een broertje heb met ASS. Ik heb mij gespecialiseerd in het inzetten van dieren in de zorg. Daarnaast deel ik de passie met Hetty om te werken met honden en ook ik heb jarenlange ervaring als hondentrainer.


Het werk

Bij 'De Hond Helpt' bieden wij dagbesteding aan mensen met een hulpvraag. Wij bieden onder andere de volgende werkzaamheden/activiteiten:

• verzorgen van honden;

• helpen met trainen van honden;

• klaarzetten van spullen voorde groepslessen;

• onderhouden van de hondenschool/kantine/theehuis;

• tuinwerkzaamheden/de terreinonderhoud;

• onderhoud van de trainingsvelden;

• creatieve activiteiten zoals het maken van hondenriemen en hondenspeeltjes.


En verder

Wij richten ons op de hele mens en niet alleen op de beperking. Wij gaan uit van wat wel kan, en ondersteunen mensen bij dingen die ze (nog) niet goed kunnen. Wij bieden een veilig basisklimaat waarin mensen successen kunnen ervaren met als doelstelling een positiever zelfbeeld. Vanuit dit perspectief is het mogelijk om andere competenties beter te ontwikkelen.

De Hond Helpt kiest voor een kleinschalige aanpak. Volgens ons komen mensen in een kleinschalige omgeving het beste tot hun recht. Wij geloven dat wij hiermee een overzichtelijke situatie cre๋ren, waarbij aandacht is voor iedere deelnemer en oog ieder detail.