De Hooilanden

Wie zijn we?

De Hooilanden is een biologische melkveehouderij met 80 blaarkopkoeien in het Gelderse Bennekom. In 2003 hebben wij, Lodewijk Pool en Floor de Kanter, het bedrijf doorgestart, omgeschakeld en opengezet als zorg- en werkboerderij.

Volwassenen en jongeren met een psychische of psychiatrische problematiek, burnout en re-integranten werken mee in het dagelijkse boerderijwerk. De doelstellingen die we hierbij hanteren: jezelf leren kennen en leren sturing te geven aan je eigen plek in de maatschappij. Het belangrijkste is de lol in ons werk, het werken met dieren en de natuur, met elkaar, het buiten zijn en de ruimte. De activiteiten lopen uiteen van machinewerk tot dierverzorging, van technische klussen tot het dagelijks tussen de koeien staan: voor ieder wat wils.

Daarnaast bieden we vanaf het voorjaar van 2018 coachingstrajecten aan voor jeugd van 12 tot 18 jaar. 

We nodigen je dan ook van harte uit om van dit alles met ons te komen mee genieten.


Het werk

We beginnen de dag met koffie, een praatje en de werkvergadering. Samen spreken we door welke taken er voor die dag klaar liggen en hoe we ze gaan aanpakken. Een voorbeeld van de werkzaamheden is het voeren en schoonhouden van de kalfjes, koeien overhuizen en naar binnen brengen voor het melken, helpen op het land bij het inkuilen van het gras en de mais, het verzamelen en verwerken van fruit en tal van onderhoud (schilderen, timmeren, snoeien) op het erf en in de garage. Voor sommigen is de boerderij ook een stapje dichter naar het 'gewone leven'; ontdekken wat je leuk vindt om te leren en te doen en langzaam plannen maken voor de toekomst. De Hooilanden biedt ook ruimte voor eigen initiatieven en natuurlijk voor een kop koffie in de zon, tussen de koeien.


Ons streven

Op de Hooilanden staat het plezier in het werk voorop. het is onze uitdaging om mensen te laten zien hoeveel plezier  werken kan geven. Ieder mens heeft andere mogelijkheden en kwaliteiten en daar passen we het werk op aan. Het belangrijkste voor ons is dat mensen met een voldaan en gewaardeerd gevoel naar huis gaan. Als je hier werkt is De Hooilanden ook een beetje van jou.

Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.