De Horst

Wie zijn we?

Zorgboerderij De Horst is gevestigd op een gangbaar melkveebedrijf gelegen in het buitengebied van Mill.Op het bedrijf zijn melkkoeien kalveren en kleindieren aanwezig.Er is een bloementuin,moestuin, en een tunnelkas.Wij bieden dagbesteding speciaal voor ouderen met geheugenproblemen,psychische problemen en lichamelijke beperkingen.


Het werk

De activiteiten die wij bieden hebben betrekking op het buitenleven. De gasten kunnen meehelpen met het voeren van de dieren, tuinieren in de moestuin bloementuin of tunnelkas,Klussen,wandelen,krant lezen,kaarten koffie drinken.Genieten van de samengemaakte warme maaltijd... van de natuur de rust en de ruimte.Gecombineerd met activiteiten die het welzijn van de gasten bevorderen. We kijken vooral naar de wensen en mogelijkheden van de gasten Dit alles in een vrijblijvende gemoedelijke sfeer.

De gasten zijn één of meerdere dagen per week welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.Elke dag zijn er twee proffesionele begeleiders,ondersteund door vrijwilligers aanwezig voor de begeleiding van de gasten.


En verder ...

Door een zinvol en herkenbaar dagprogramma aan te bieden kan de zorgbehoefte afnemen of wordt een snelle achteruitgang beperkt. Het programma biedt mantelzorgers wat tijd voor zichzelf. Op deze manier kunnen zij de zorg thuis beter volhouden.
Voor deelname aan de dagverzorging is een indicatie van het C.I.Z. (tel 0900-7771888) nodig aanmelden kan via de zorgboerderij of klantenservice Brabantzorg tel 0413-380890

Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.