Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Horst

Wie zijn we?

Zorgboerderij De Horst is gevestigd op een gangbaar melkveebedrijf gelegen in het buitengebied van Mill. Op het bedrijf zijn melkkoeien, kalveren en kleindieren aanwezig. Daarnaast is er een bloementuin, moestuin en een tunnelkas. Wij bieden dagbesteding speciaal voor ouderen met geheugenproblemen, psychische problemen en lichamelijke beperkingen.


Het werk

De activiteiten die wij bieden hebben betrekking op het buitenleven. De gasten kunnen meehelpen met het voeren van de dieren, tuinieren in de moestuin, bloementuin of tunnelkas, klussen, wandelen, krant lezen, kaarten of koffie drinken. Ook genieten de gasten elke dag van de maaltijd die ze samen gemaakt hebben, van de natuur, de rust en de ruimte. Dit alles combineren we met activiteiten die het welzijn van de gasten bevorderen. We kijken vooral naar de wensen en mogelijkheden van de gasten. Dit alles in een vrijblijvende en gemoedelijke sfeer.

De gasten zijn één of meerdere dagen per week welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Elke dag zijn er twee professionele begeleiders aanwezig die ondersteund worden door vrijwilligers.


En verder ...

Door een zinvol en herkenbaar dagprogramma aan te bieden kan de zorgbehoefte afnemen of wordt een snelle achteruitgang beperkt. Het programma biedt mantelzorgers wat tijd voor zichzelf. Op deze manier kunnen zij de zorg thuis beter volhouden.
Voor deelname aan de dagbesteding is een indicatie WMO of WLZ nodig. Aanmelden kan via zorgboerderij de Horst of de klantenservice van BrabantZorg op telefoonnummer 088-9985555


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.