De Horst

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Horst in Mill biedt dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen (dementie), psychische problemen en lichamelijke beperkingen.

Onze unieke locatie is gelegen in een landelijke omgeving op een agrarisch bedrijf in het buitengebied van Mill. Er zijn verschillende dieren aanwezig. Het gebouw van de zorgboerderij is helemaal aangepast aan de wensen van onze cliŽnten.

Wij bieden een zinvol en herkenbaar dagprogramma aan. Hierdoor neemt de zorgbehoefte af en worden mantelzorgers ontlast. Door de contacten met anderen komen mensen bovendien uit hun sociale isolement. Dit bevordert het welzijn en zorgt ervoor dat men langer thuis kan wonen.


Het werk

De activiteiten die wij bieden hebben betrekking op het buitenleven. De gasten kunnen meehelpen met het voeren van de dieren, tuinieren in de moestuin, bloementuin of tunnelkas, klussen, wandelen, krant lezen, kaarten of koffie drinken. Ook genieten de gasten elke dag van de maaltijd die ze samen gemaakt hebben, van de natuur, de rust en de ruimte. Dit alles combineren we met activiteiten die het welzijn van de gasten bevorderen. We kijken vooral naar de wensen en mogelijkheden van de gasten. Dit alles in een vrijblijvende en gemoedelijke sfeer.

De gasten zijn ťťn of meerdere dagen per week welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Elke dag zijn er twee professionele begeleiders aanwezig die ondersteund worden door vrijwilligers.


En verder ...

Door een zinvol en herkenbaar dagprogramma aan te bieden kan de zorgbehoefte afnemen of wordt een snelle achteruitgang beperkt. Het programma biedt mantelzorgers wat tijd voor zichzelf. Op deze manier kunnen zij de zorg thuis beter volhouden.
Voor deelname aan de dagbesteding is een indicatie WMO of WLZ nodig. Bij interesse kunt u altijd contact opnemen 

Tel: 0485-471310
Mobiel: 06-22686590
Mail: info@zorgboerderijdehorst.nl

www.zorgboerderijdehorst.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.