De Horsthoeve

Wie zijn we?

De Horsthoeve is gelegen in het Sallandse Broekland. 
Broekland ligt centraal tussen Deventer-Raalte-Wijhe. 

De Horsthoeve biedt in een beschermde omgeving kleinschalige dagbesteding aan mensen met dementie en een Niet-aangeboren hersenletsel. Personen die door en ongeval of een hersenaandoening behoefte hebben aan dagbesteding met de juiste persoonlijke aandacht en rust. Mensen met beginnend dementie (jong dementerende) behoren ook tot deze doelgroep.


Voel je goed op de Horsthoeve

Het erf wordt omgeven door oude eikenbomen, rododendrons en weidse velden. Een beschermde, rustgevende omgeving. Het atelier is huislijk en vertrouwd. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat iedereen ongestoord kan doen waar hij/of zij zin aan heeft.


Het werk

Dagbesteding en persoonlijke belegeleiding

In het plattelandsatelier wordt de creativiteit van de deelnemers tot uiting gebracht. Het ‘landleven’ biedt geborgenheid op basis van ontspanning, rust en persoonlijke aandacht. Door haalbare doelen te stellen ontstaat er ruimte voor zelfontplooiing en versterking van het gevoel van eigenwaarde.

De begeleiding is erop gericht de deelnemers hun eigen grenzen te laten (ver)kennen en te verleggen. Dit doen we door ons te verdiepen in de mensen, te doorgronden wat er speelt en hierover samen te praten. Zonder werkdruk, in eigen tempo brengen de deelnemers de dag door. Dit kan zowel binnen als buiten.

Mentale prikkeling, activering van lichaam en brein is goed voor ieder mens! Onze benadering maakt dat we open, flexibel en eerlijk naar onze deelnemers zijn. Door de kleinschaligheid en de verschillende vormen van NAH in de groep, is er veel herkenning en erkenning. Ruimte om ervaringen van lotgenoten uit te wisselen. Een luisterend oor, respect en waardering voor elkaar zodat iedereen zichzelf mag en kan zijn: Mogen zijn wie je bent !

Wat is er zoal te doen op de Horsthoeve

  • Schilderen, tekenen, mozaiëk, glas-in-lood in het atelier
  • Buiten bezig zijn en genieten van de buitenlucht
  • Sporten, wandelen, fietsen, duo fietsen, zwemmen
  • Kookgroep, onder begeleiding samen koken.
  • Klankmassage en meditatie oefeningen

https://www.dehorsthoeve.nl/dagbesteding


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.