De Kooise Zorgboerderij Camping

Wie zijn we?

Wij zijn Valerie en Johan de Jong en runnen de Kooise Zorg Boerderij Camping in Acquoy samen met onze medewerkers   Jantine,Carla,Anneke,Jonne en Dik de boerderij bestaat uit grasland,bouwland, griend, bos. Er zijn 30 koeien, 50 schapen, 30 kippen, cavia`s, konijnen, poezen, 15 pony`s, 7 paarden, 2 varkens. Ook is er een camping waar de hulpboeren contact mee kunnen hebben als ze dat willen. Tevens wordt er koffie en thee geschonken aan de gasten.Op het terras.

Sinds 1maart 2016 kun je ook bij ons paard of pony leren rijden, in de buiten- of binnen bak of door de natuur. Mennen is ook mogelijk. Met enkel of twee span.


Het werk

De hulpboeren helpen met alle voorkomende werkzaamheden.Op de boerderij: dieren verzorgen, schoonmaken,verven, schoonspuiten. Op de camping: gras maaien, gasten rondleiden, onderhoud beplanting, koffie en thee schenken voor de (camping) gasten. Daarnaast is er veel ruimte voor beleving, dwz. dat we de tijd nemen om de dieren te aaien, te wandelen en met de pony`s te lopen.In ons eigen natuur gebied.De hulpboeren kunnen zo veel mogelijk zelf doen in hun eigen tempo.Paarden en pony`s verzorgen doen we sinds 2009.


En verder ...

De boerderij en de camping zijn rolstoelvriendelijk.
Wij voldoen aan het 'Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen'.
Aequor en Calibris erkend opleidingsbedrijf.


Jaar van opening

Wij zijn in 2000 als zorgboerderij gestart.