De Leemberg

Wie zijn we?

De Leemberg is een boerderij waar dagbesteding wordt aangeboden aan volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking, psychische hulpvraag, niet aangeboren hersenletsel of andere hulpvraag.

Op De Leemberg wordt professionele begeleiding aangeboden. Wij worden daarbij ondersteund door vrijwilligers die op elke dag aanwezig zijn.

Er is ruime ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg,psychische zorg en ouderenzorg.

Huiselijkheid , je welkom en thuis voelen , genieten en beleven staan hoog in het vaandel !


Het werk

Op de zorgboerderij proberen we in te springen op de specifieke behoeftes en de vraag van de deelnemer. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden van de deelnemer en niet naar de beperkingen. De activiteiten zijn gericht op behouden en ontwikkelen van vaardigheden, structuur, dagindeling,samen werken, genieten en beleven, maatschappelijke inclusie.

mogelijke activiteiten:

verzorgen van de dieren ( paarden,pony's, ezels, alpaca“s ,varkentjes,geiten, schapen, kippen,vogels, konijnen,cavia's, honden ,katten )werken in de moestuin en kweekkas, onderhoud van het terrein,wandelen, keuken en kantine werkzaamheden, computervaardigheden, creatieve en diverse andere binnen activiteiten. Naast de zorgboerderij is er ook een kinderboerderij. Hier kom je in contact met kinderen en kun je helpen bij de activiteiten.

Ook zijn wij beheerder van het Hertenkamp in Putte , Hier gaan wij met een klein groepje naartoe om de herten te verzorgen.


De Leemberg

Een plek waar u met plezier naartoe gaat.

Een plek waar gewerkt kan worden in eigen tempo en zonder werkdruk maar wel met een duidelijk doel.

Een plek waar u welkom bent en u  thuis voelt


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.