Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Molenhoeve

Wie zijn we?

Molenhoeve is een rundveebedrijf welke in 2010 is uitgebreid met een Zorgboerderij.

Wij Roelof en Gerda bieden thuiswonende  ouderen met een zorgvraag een zinvolle dagbesteding. Hierbij worden wij geholpen door onze enthousiaste medewerkers en vrijwilliggers.

Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht staan voorop.


Het werk

Het werk op Molenhoeve is zeer gevarieerd, gebonden aan het seizoen van het jaar en versterkt de motivatie en betrokkenheid van onze cliŽnten. Bij de activiteiten houden wij natuurlijk rekening met wat de cliŽnt wil en kan. Niets moet, hoewel we wel in alle ontspannenheid mensen zullen stimuleren te genieten van alle mooie dingen, die het boerenleven biedt. Daarbij richten wij ons op de cliŽnt en zijn mogelijkheden. Dat betekent dat wij ons niet zozeer afvragen ůf iemand kan participeren, maar veel meer hůe iemand kan deelnemen. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de beperkingen van de cliŽnt.

Op de boerderij is van alles te doen en valt van alles te beleven.

  • Werken met hout op onze houtafdeling
  • Werken in de beleeftuin of tuinkas
  • Kijken en ruiken bij de koeien in de stal
  • Eieren rapen en de kippen verzorgen
  • Gezamelijk kokkerellen in de keuken
  • Genieten van het prachtige uitzicht op de molens van Streefkerk
  • leuke spelactiviteiten
  • Heerlijk uitrusten na alle arbeid
Natuurlijk zijn er nog tal van andere werkzaamheden mogelijk; afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van de cliŽnt. Is er iemand die van sleutelen of knutselen houdt? Ook hier spelen we op in. Het agrarische werk daagt uit. Er gaat een positieve werking uit van het zijn in de natuur, verzorgen van de dieren, werkzaamheden op het erf, gezamenlijk eten bereiden en het eten van de warme maaltijd in de middag. Hier spelen horen, zien, voelen, ruiken, proeven, maar vooral genieten een belangrijke rol.


En verder ...

Zorgboerderij de Molenhoeve is aangesloten bij Vereniging Zorgboeren Zuid-Holland. U kunt voor een vrijblijvende rondleiding contact opnemen met Zorgboerderij de Molenhoeve. Kijk ook eens op www.zorgboerderijdemolenhoeve.nl voor verder informatie


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.