De Morgenster

Wie zijn we?

Wij zijn Maarten, Els en Denise de zorgboer en boerinnen van de Morgenster. Els is samen met haar man Maarten gestart in 2008 met het aanbieden van weekend zorg op de boerderij. In Mei 2018 zijn Maarten en Els verhuist naar de bergstoep in Streefkerk. Met daarbij een mooie kans de zorgboerderij uit te breiden. Vanaf maart 2019 is de zorgboerderij 5 dagen geopend. Van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 16.30 


Het werk

Rondom de boerderij zijn er vele activiteiten te doen. Deze activiteiten worden aangepast aan de wensen en doelen van de hulpboeren en boerinnen.

We beginnen de dag met een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers. Daarna gaan we klusjes doen, denk hierbij aan bijvoorbeeld de dieren verzorgen, bijhouden van de moestuin, schoonhouden van de gebouwen en het bereiden van een warme maaltijd/lunch. Na het nuttige van de warme maaltijd of lunch is het tijd voor ontspanning. Hierbij denken we aan genieten van knutselactiviteiten, bakken, spellen spelen, houtbewerking en knuffelen/wandelen met de dieren.


Doelgroepen

De boerderij bied plek aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met gedragsproblematiek zoals ADHD, autisme en PDD-NOS, een verstandelijke of lichamelijke beperking.  

In het weekend word er logeeropvang aangeboden voor 1 zorgboer of boerin. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.