De Ommedijkerhoeve

Wie zijn we?

Wij zijn Sjaak en Bea van t Hoog en zijn in 1992 in Zuilichem komen wonen, waar we samen onze biologische melkvee boerderij hebben opgestart. Oorspronkelijk komen wij uit Schipluiden en De Lier.

Inmiddels wonen wij met onze drie kinderen met veel plezier op de boerderij en zijn in 2009 gestart met de zorgboerderij, wat wij met veel liefde en plezier doen. Bea heeft in de zorg gewerkt en wilde naast het werk op de boerderij toch wel verder gaan in de zorg en koos voor het opzetten van een zorgboerderij. Sjaak heeft in het verleden allerlei jeugdwerk gedaan en stond er voor open om Bea te ondersteunen. Wij zetten ons voor 200% in om het allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen.

'Genieten van het vrije boeren leven, zodat de zorgen en/of problemen even worden vergeten'


Het werk

Het werk bestaat onder andere uit de volgende activiteiten:

  • Voeren en verzorgen van de dieren,
  • De stal aanvegen,
  • Dierenverblijven schoon maken / schoon houden,
  • In de zomer het zaaien/poten en oogsten van groenten in onze groentetuin.

Ook hebben wij fruitbomen staan, dus fruit plukken en verzorgen is ook een bezigheid. De kinderen kunnen op spelende wijze klusjes doen in een groepsverband. Er staan ook skelters om mee te rijden en mee te spelen.


En verder

Onze activiteiten en mogelijkheden.

Wij bieden onze deelnemers veel mogelijkheden voor de dagbesteding op onze zorgboerderij en daarbij houden wij natuurlijk rekening met de mogelijkheden van de clint. Op maandag en dinsdag worden door volwassenen diverse werkzaamheden op de zorgboerderij uitgevoerd. In een ontspannen en gezellige sfeer leren ze elkaar goed kennen. Er is tevens genoeg ruimte voor de deelnemers om zichzelf te zijn.

Wij willen graag uitbreiden en woensdag en donderdag ook voor de volwassenen open gaan .Bij voldoende deelnemers kan dat.

Op de woensdagmiddag en de zaterdagochtend zijn er per groep maximaal 5 kinderen welkom. Op deze dagdelen wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met elkaar, het uitpraten van ruzies, het samen (buiten) spelen en vooral jezelf mogen zijn.

De ommedijkerhoeve biedt geen behandeling om de problemen en/of zorgen te voorkomen, maar biedt wel begeleiding en de mogelijkheid om alles even te vergeten ,door te ontspannen en te genieten.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.