De Ommedijkerhoeve

Wie zijn we?

Wij zijn Sjaak en Bea van t Hoog en zijn in 1992 in Zuilichem komen wonen, waar we samen onze biologische melkvee boerderij hebben opgestart. Oorspronkelijk komen wij uit Schipluiden en De Lier .

Inmiddels wonen wij met onze drie kinderen met veel plezier op de boerderij en zijn in 2009 gestart met de zorgboerderij, wat wij met veel liefde en plezier doen. Bea heeft in de zorg gewerkt en wilde naast het werk op de boerderij toch wel verder gaan in de zorg en koos voor het opzetten van een zorgboerderij. Sjaak heeft in het verleden allerlei jeugdwerk gedaan en stond er voor open om Bea te ondersteunen. Wij zetten ons voor 200% in om het allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen.

'Genieten van het vrije boeren leven, zodat de zorgen en/of problemen even worden vergeten'

Wij zijn per 1 oktober 2018 gestopt met ons melkbedrijf. Er lopen nog steeds koeien en kalfjes in de stal en zomers buiten. Alles loopt bij elkaar en de koeien zijn geen melkkoeien meer maar zoogkoeien. Ze zorgen dat hun kalfjes de melk krijgen. 


Het werk

Het werk bestaat onder andere uit de volgende activiteiten:

  • Voeren en verzorgen van de dieren,
  • De stal aanvegen,
  • Dierenverblijven schoon maken / schoon houden,
  • In de zomer het zaaien/poten en oogsten van groenten in onze groentetuin.

Ook hebben wij fruitbomen staan, dus fruit plukken en verzorgen is ook een bezigheid. 


En verder

Onze activiteiten en mogelijkheden.

Wij bieden onze deelnemers veel mogelijkheden voor de dagbesteding op onze zorgboerderij en daarbij houden wij natuurlijk rekening met de mogelijkheden van de clint. Op maandag, dinsdag en woensdag worden door volwassenen diverse werkzaamheden op de zorgboerderij uitgevoerd. In een ontspannen en gezellige sfeer leren ze elkaar goed kennen. Er is tevens genoeg ruimte voor de deelnemers om zichzelf te zijn.

Op dit moment zijn er twee volwassenen die op de zaterdagmorgen komen vanaf 8.30 uur tot 13.30 uur. Onder begeleiding doen wij klusjes die dan nodig zijn. Op dinsdag, woensdag en zaterdag is er plaats voor meer deelnemers.

De ommedijkerhoeve biedt geen behandeling om de problemen en/of zorgen te voorkomen, maar biedt wel begeleiding en de mogelijkheid om alles even te vergeten ,door te ontspannen en te genieten.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.