Zorgboerderij de Paddestool

Wie zijn we?

Wij (Vera en haar team) zijn werkzaam op zorgboerderij de Paddestool. Waar voorheen champignons telen de grootste inkomstenbron was, is het nu een gezellige, warme zorgboerderij geworden. Een zorgboerderij waar de deelnemers over vroeger kunnen praten en het gevoel van toen kunnen herbeleven.

Vera heeft een agrarische achtergrond.
Naast het mooie agrarische leven op de boerderij is er 12 jaar geleden besloten om een zorgboerderij voor ouderen te starten.

Vera heeft 12 jaar geleden een opleiding voor sociaal pedagogisch werk (SPW4 ab) gevolgd en een aantal modules voor IG verzorgende om zich te specificeren. Deze opleiding heeft Vera gevolgd om zo professioneel mogelijk te kunnen handelen, signaleren en overleggen waar nodig. En zo kon er gestart worden met een zorgboerderij voor ouderen met leeftijd gerelateerde beperkingen.

Ouderen uit de regio kunnen hier op een zinvolle wijze hun dag besteden onder professionele begeleiding.

In de woning voor de zorgboerderij wonen Vera en haar kinderen, Anne en Lei.  Vera maakt elke morgen de oversteek van enkele meters naar de zorgboerderij.

Op de zorgboerderij is een dierenweide waar ezels, kippen, ganzen en zelfs een hertje dagelijks verzorgd worden door de deelnemers van de Paddestool. Ook is de zorg van de moestuin in handen van en voor de deelnemers.

Een fijn team van vrijwilligers en stagiaires helpen ons met ondersteunen van de dagelijkse werkzaamheden. Iedereen kan zijn kwaliteiten ontwikkelen en ontplooien, van de stagiaires tot medewerkers en van de deelnemers tot vrijwilligers. Iedereen weet wat er van hun verwacht word.

In een gezonde, vertrouwde en een warme geborgen omgeving, ontvang je professionele begeleiding waar je je op je gemak voelt om jezelf te kunnen en mogen zijn.


Het werk

'De Paddstool' biedt een gevarieerd aanbod van activiteiten die betrekking hebben op het buitenleven. Het is fijn dat de bezoekers enige affiniteit hebben met het buitenleven.

We doen samen de warme maaltijd verzorgen, met zelf geteelde en verzorgde groente uit eigen moestuin, die we dan ook samen opeten.

De hobby dieren verzorgen en vertroetelen, lekker wandelen, genieten van de omgeving. Een leuk bloemstukje maken, hergebruiken van materialen en hier iets leuks van knutselen

Samen genieten van een lekker kopje bouillon of koffie, ouderwets kaarten of een 'groot' spel, aangepast aan onze cliŽnten . 
Lekker samen tijd maken en vooral genieten van rust en ruimte van het buitenleven. Dat is typisch zorgboerderij de Paddestool.


En verder ...

'De Paddestool' is op alle werkdagen geopend dat wil zeggen van maandag tot en met vrijdag, professionele begeleiding is altijd aanwezig.

Deelname aan de activiteiten gebeurt op basis van persoonlijke voorkeur en vrijwillige basis. Sommige cliŽnten genieten van de ruimte, de buitenlucht, het kijken naar activiteiten. Terwijl de ander graag betrokken wordt bij het verzorgen van de dieren of de tuin of het bereiden van de warme maaltijd. Het spelen van een spel of creatief bezig zijn behoren ook tot de activiteiten.

Er heeft een verbouwing plaats gevonden en is er een champignon cel extra bij de zorgboerderij aangelegd. Dit om de ruimtes te vergroten en iedereen een eigen plekje te geven waar ze zich, als ze er behoeften aan hebben terug kunnen trekken. 

Klik op de onderstaande links voor twee filmpjes om een korte indruk te krijgen over wat wij op Zorgboerderij de Paddestool doen.

https://www.youtube.com/watch?v=rMJvyce56wY&featur...

https://www.youtube.com/watch?v=cD8RBgbQnmo&t=7s


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.