Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Schapenstreek

Wie zijn we?

De biologische melkschapenboerderij van Mark en Anita van Alderwegen ligt in natuurgebied de Weelen. Het land bestaat uit kleine stukjes omgeven door brede sloten. De melk van de schapen wordt verwerkt tot kaas en 'skoftig lekker'  ijs. Aan de waterkant is een blokhut voor de verkoop van de eigen producten en een theetuin. Sinds 2011 is ook dochter Feike bij het bedrijf betrokken, zij begeleid de deelnemers op de boerderij.


Het werk

De mensen zijn met verschillende werkzaamheden bezig. De schapen moeten verzorgd worden (voeren, stal instrooien e.d.) er kan in de moestuin gewerkt worden, of in de kaasmakerij. Ook zijn er veel klusjes, zoals het onderhouden van de boerderij (verven) en omgeving (onkruid wieden, gras maaien, opruimen van het erf) en corvee (thee en koffie zetten, tafel dekken, afwassen e.d.) Voor elk wat wils.

En verder ...

Het is hier heel gezellig en dat komt vooral door een ongedwongen sfeer. Alles mag en niets moet. Iedereen heeft zijn voorkeuren qua werk en het verdelen daarvan gaat heel gemoedelijk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.