Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Schapenstreek

op naar 2020

Na een moeizaam jaar met brand en dierziekte kijken we uit naar het nieuwe jaar.

In januari zullen de meeste schapen weer lammeren en we hopen in dit jaar een nieuwe stal te gaan bouwen

5 november 2019

zomer 2018

Wat een mooie zomer hebben we gehad. Soms te warm om te kunnen werken, maar onder de bomen met een glas fris was het prima vertoeven. Onverwacht kwamen er in augustus ook nog eens een boel lammetjes..

15 augustus 2018

een herfst vol jong leven

Het werk op de schapenstreek blijft gevarieerd, van kittens wegen via helpen bij de zuivel/ winkel tot de schapen over de weg naar de wei brengen of voeren en strooien. Maar voorop staat GENIETEN van natuur, dieren en samen zijn

3 oktober 2017

stap 2

Nog elke dag genieten we van onze vernieuwde oprijlaan, maar nu zijn we aan stap 2 van de opknap werkzaamheden. De drijfmest silo die al jaren niet in gebruik is gaat tegen de vlakte.

1 mei 2017

2017

na een gezellige kerstavond in de stal is het nu tijd voor de vooruitgang. Half januari wordt een deel van onze oprijlaan gesaneerd en opnieuw verhard en voor 1 maart gaan we de ijs/theetuin en winkel nog gezelliger maken

3 januari 2017

een nieuw contract

Het is bijna zover, in juli gaat de schapenstreek een nieuw erfpachtcontract aan (voor 30 jaar) met Staatsbosbeheer.

Dit betekend dat we kunnen starten met het onderhoud en de vervanging van de gebouwen  en het erf. Staatsbosbeheer gaat ons daar bij helpen door onze oprij laan te verharden. 

4 juli 2016

lente

Vanaf 7 april is het alweer zover, onze ooien krijgen alweer lammetjes. Sinds Pasen is de winkel ook weer 6 dagen in de week open en wordt er weer gewerkt in de tuin.

1 april 2016

een nieuwe lente een nieuw gelui

Vanaf 7 april worden er weer nieuwe lammetjes geboren en is iedereen weer welkom om op de boerderij een ijsje te halen en om kennis met ons en onze dieren te maken.

Verder is er goed nieuws, de boerderij heeft een pacht verlenging gekregen voor de komende 30 jaar dus eindelijk kunnen wij de paden en bebouwing gaan aanpassen.

Anita

4 maart 2016

lammertijd voorbij

Nu de lammertijd weer voorbij is, worden de schapen weer gemolken en wordt er vol op kaas gemaakt. Vanaf 15 maart is ook de ijssalon weer open voor alle bezoekers.

Zie ook: www.schapenstreek.nl of www.moois.org
25 februari 2015

wintertijd

De wintertijd is weer ingegaan, dat betekend dat onze schapen dag en nacht op stal staan. De winkel is weer verhuisd naar de voorkant van de boerderij en het wordt tijd om het binnen gezellig te maken. In december is de boerderij ook op zondagmiddag open voor bezoekers. De zorgdagen blijven voorlopig nog maandag t/m. vrijdag

3 november 2014

wat de boerin niet kent

vanaf 9 mrt is Anita 10 weken te zien in het programma "melk en honing"van de EO, de eerste 2 afleveringen zijn in Lutjebroek opgenomen

11 maart 2012

herfst, lammetjes en ijs

Het eerste weekend van oktober leek het wel lente, er zijn 10 lammetjes geboren en er kwamen veel mensen een ijsje eten.

In december willen we de veestapel uitbreiden met 2 kalfjes en 2 varkentjes

5 oktober 2011

De lammertijd is weer voorbij, we houden ons nu vooral bezig met kaas maken, ijs maken en de moestuin.7 april 2009

lammetjes

Het is nog lang geen voorjaar, maar in de stal huppelen de lammetjes al vrolijk rond. De lammerijd is in oktober begonnen, maar de laatste lammetjes verwachten we pas in maart, dus nog heel veel kansen om even te komen genieten11 december 2008