De Tienmorgen

Wie zijn we?

Stef en Lenie Gosens,

Onze boerderij is een echt familiebedrijf het bestaat uit een rundveebedrijf, groepsaccommodatie en een camping met verhuur van chalet en stacaravan. De Tienmorgen heeft ook een zorgboerderij,met kwaliteitskeurmerk vanuit de federatie landbouw en zorg. Wij begeleiden met onze kinderen mensen met een verstandelijke beperking op ons bedrijf. Kleinschaligheid en zorg op maat staat voorop.

De Tienmorgen is gelegen in een natuurrijke en rustieke omgeving in Beers (nb) met het natuurgebied de Tongelaar als voortuin.

Jong en oud geniet hier van de charmes van het plattelandsleven. 


Het werk

De volgende werkzaamheden kunnen door de zorgboeren worden uitgevoerd:

 • Het verzorgen van de dieren op het bedrijf, welke zijn: koeien, kalveren, paarden/pony's, geiten en vele klein-dieren op de kinderboerderij.
 • Het onderhouden van de boerderij en de camping. Dit bestaat uit het maaien van het gras, het schoffelen van onkruid en het snoeien van de beplanting.
 • Werken in de grote moestuin.
 • Het schoonhouden van de boerderij en de camping.
 • Het uitvoeren van klein technisch onderhoud op de boerderij en de camping

  De deelnemers werken ieder op hun eigen tempo met ons mee. Als deelnemer geef je zelf aan wat je wel en niet kunt. Ook hebben ze de mogelijkheid te kiezen voor de werkzaamheden die het beste bij hen past en die hen het meeste aanspreken.

  Diverse activiteiten staan in het teken van beleving van de boerderijsfeer, het buitenleven en seizoenswisselingen.

  Ook is er ruimte voor ontspanning, iedere dag wordt er gezamenlijk gegeten en pauze gehouden. Bij ons worden de deelnemers opgenomen en onderdeel van het gezin!


En verder ...

Stef en Lenie streven naar een diervriendelijke omgang en verzorging van al het vee en klein-dieren op hun bedrijf. Daarnaast is hierbij het sociale contact met de campinggasten en derden van belang. Door deze contacten geven wij ze de ruimte om hun sociale vaardigheden en netwerk verder te ontwikkelen.

Graag tot ziens op De Tienmorgen,

Stef en Lenie Gosens
Tel: 0485-312997
www.detienmorgen.nl

Onze doelstelling is om jullie een zinvolle en vooral leuke dagbesteding te bieden!


Jaar van opening

Wij zijn in 2000 als zorgboerderij gestart.