De Veenhoeve

Wie zijn we?

De Veenhoeve is een woon-/zorgboerderij. In de boerderij wonen tien bewoners samen met het beheerdersechtpaar Kok. Overdag is er in de activiteitenruimtes en rondom de boerderij van alles te doen. We hebben raskippen. Zo'n 8 soorten kippen waarvan we jaarlijks de eieren uitbroeden en de kuikens opfokken en weer verkopen. Daarnaast hebben we konijntjes, honden, walibi's (kangoeroes), eenden, poezen en paarden. Alles moet verzorgd worden en geknuffeld worden. We hebben een prachtige groentetuin waar we veel tijd in steken en waar we dan later lekker van smullen.

Elke bewoner heeft nog eens zijn of haar eigen leuke hobby waarvan we jaarlijks veel verkopen. Doordat we al ruim 30 jaar ervaring hebben in de zorg en gewerkt hebben als hoofd van een dagverblijf kunnen we kwaliteit van zorg aanbieden. Veel soorten beperkingen zijn voor ons niet meer vreemd. Kom kijken en overtuig uzelf.


Het werk

We werken overdag, maandag tot en met vrijdag. Daarnaast hebben we ook de woensdagmiddag apart als naschoolse opvang voor kinderen en zaterdag is ook een extra naschoolse opvangdag voor kinderen.

We werken met PGB en Zorg in Natura. Eventuele indicatie laten we verzorgen door FIDES Barneveld. Zij kunnen ook diagnosticeren.

We werken meestal met twee begeleiders zodat er meerdere mogelijkheden zijn om te werken. Zowel binnen in de activiteitenruimtes als ook buiten met de dieren is mogelijk. We werken voornamelijk in kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers.

Naast deze activiteiten bieden we ook fitness. We hebben een schitterende fitnessruimte met alle mogelijke apparatuur. Dit kan ook 's avonds als aparte activiteit gekozen worden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.