de Voorwayde

Wie zijn we?

Wij zijn Frank(56) en Betty Meijer(52), wij hebben 2 dochters en runnen samen met de buurman een melkveehouderij. In de lente en zomer komen de koeien bij ons om te weiden. In de herfst en winter staan bij ons de droge koeien en jongvee op stal. Ook hebben we schapen die in het voorjaar lammeren krijgen. Wij hebben nu al weer 15 jaar een zorgboerderij en we vinden dat erg leuk.

 Wat kan je allemaal doen bij ons?

Je kan met Frank meehelpen met het vee verzorgen, met Betty allerhande klusjes doen of zelfstandig wat doen. Alles mag in je eigen tempo en niets hoeft als het niet gaat of even niet wil.

Er is op woensdag de mogelijkheid om mensen op te halen. De kinderen die er zaterdags zijn, komen in principe met eigen vervoer.

Betty heeft de opleiding Agrarisch Zorgbedrijf bij het Groenhorst College afgerond. 

We hebben sinds februari 2011 het kwaliteitskeurmerk van de zorgboerderijen.


Het werk

Wij zijn sinds 2017 samen met de buren gegaan. Daar worden de melkkoeien verzorgt, maar bij ons staan de droge koeien en jongvee, die door ons worden verzorgt.

Vanaf maart worden de lammetjes geboren, dat is heel mooi om mee te maken.

Verder hebben we een hele lieve hond(Donna) die graag wil spelen. Ook hebben we kippen, poezen en konijnen(om mee te knuffelen)

Je kan bij ons lekker klusjes doen in je eigen tempo. Wij geven ZORG OP MAAT, door niet teveel clienten tegelijk te nemen, zodat we de clienten persoonlijke aandacht kunnen geven.

Voor kinderen vinden we het heel belangrijk dat ze zelf spelen(wel onder toezicht natuurlijk), dit bevorderd o.a. de motoriek, creativiteit en het zelfvertrouwen.


En verder ...

Verder is er een moestuin en een bloementuin.

Er is ook een werkplaats, voor als je wat technisch bent.

We wonen in de Eilandspolder, heerlijk rustig aan een dijk tussen Grootschermer en Driehuizen. Bij ons kan je behalve meewerken ook wandelen, fietsen, varen, vissen........of lekker niets doen.

Heerlijk voor mensen die rust willen hebben.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.