De Witte Schuur

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Witte Schuur is een beschermde, veilige en vertrouwde omgeving met rust en ruimte op het Culemborgse platteland. Medewerkers met een beperking worden hier deskundig begeleid door zorgboerin Conny en haar zus Jani, plus het vaste team ervaren hulpverleners en vrijwilligers.

Vanaf de start van de zorgboerderij is het Conny’s belangrijkste doel de állerbeste zorg te geven. Een zorg waarbij de medewerkers met een beperking centraal staan.

Onze medewerkers voelen zich prettig in de overzichtelijke en herkenbare omgeving van de zorgboerderij. Ze worden er aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen. Daardoor leveren ze een daadwerkelijke bijdrage aan de werkzaamheden op de boerderij, de winkel en de keuken, maar ook in de theeschenkerij en het atelier. Op deze manier hebben ze het gevoel er weer bij te horen en genieten ze van de omgeving en de regelmaat van het werk.

De Witte Schuur is een Swifter schapenfokkerij, maar er zijn ook varkens, geiten, kippen, kalkoenen, konijnen en kwartels, Australische Kelpie-honden en een kat. Er is een grote moestuin, 15 ha weiland en een hoogstamboomgaard.


Het werk

Van fysiek werk word je lichamelijk en mentaal sterker. Het leven op de boerderij is overzichtelijk en geordend. Verzorging van dieren en planten dwingt ritme af. Een regelmaat die structuur biedt; houvast. Bovendien is er altijd een plekje om je terug te trekken.

Boerderij
Gelukkig heeft ieder mens verschillende interesses. Zorgboerderij de Witte Schuur speelt hierop in met verschillende groepen. Zo is er een groep die graag werkt met de schapen en het kleinvee, het werk in de tuin en de boomgaard. Zij kunnen allerlei werkzaamheden doen zoals stallen uitmesten, dieren voeren, hout zagen, in de moestuin en in de boomgaard werken en worden daarbij deskundig begeleid.

Keuken
In de keuken worden dagelijks taarten, cakes en koekjes op bestelling gebakken. Ze zijn heel populair bij de kopers, maar ook bij de medewerkers. Er wordt zo veel besteld en gebakken dat er een oven bij moest komen! Maar er wordt ook jam gemaakt en advocaat, boeren jongens en meisjes en sappen. Alles wat uit de tuin wordt geoogst, wordt door de medewerkers omgetoverd tot iets lekkers en alles wordt gebruikt, niets gaat verloren.

Winkel
In de winkel worden de zelf verbouwde producten verkocht, zoals aardappelen, groente en fruit, maar ook schilderijen, wenskaarten en porselein dat door medewerkers in het atelier is gedecoreerd en afgebakken. Naast de producten van de Witte Schuur heeft de winkel ook allerlei streekproducten. En is het bijvoorbeeld ook mogelijk om cadeaupakketten samen te stellen.
De medewerkers zijn inmiddels goed thuis in de winkel en kunnen u alle informatie geven over de producten. En schiet de kennis of kunde bij de medewerker even te kort? Er is altijd hulp in de buurt. Ja, u staat bij de kassa misschien wel iets langer te wachten dan bij de supermarkt, maar dat hoort er bij!

Theeschenkerij
Het terras voor de theeschenkerij, waar ook koffie wordt geserveerd, is gezellig om gasten te ontvangen als het mooi weer is. Via een bruggetje loop je van het gebouw naar het terras. De schapen lopen er in de wei. Je bent op het platteland.

Atelier
Er zitten altijd wel medewerkers in het atelier te kleuren, te tekenen of te schilderen. Schilderen op papier, maar ook porselein dat later wordt afgebakken. Er worden veel sjaals gebreid, er wordt gehaakt, gevilt en er worden kerstdecoraties van hout en gips gemaakt.

 


Evaluatie Kwaliteitssysteem

Op 1-7-2011 is de evaluatie Kwaliteitsysteem goedgekeurd .


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.