De Woudhoeve

Wie zijn we?

Wij zijn een kleinschalige dagbesteding (zorgboerderij) , die een plekje geeft aan mensen met autisme, ADHD, (licht) verstandelijke beperking, een burn-out, enzovoorts. Er wordt zowel dagbesteding als re-integratie naar de maatschappij met jobcoaching geboden. 


Het werk

Dagbesteding

Heb je een beperking, dan betekent dat niet dat je geen werk kan doen. Bij de Veenhoeve ben je juist van harte welkom om te komen werken! Wat zou het beste bij jou passen? Interieurverzorging of bijvoorbeeld het inpakken van relatiegeschenken? Misschien werk je graag buiten. Dan kun je allerlei verschillende werkzaamheden doen op onze zorgboerderij in Ederveen of op een locatie in Woudenberg.

De werkzaamheden variëren, zodat we voor jouw een passende dagbesteding kunnen vinden. Net zoals in het bedrijfsleven ontvang je bij ons een maandelijkse vergoeding. Daarnaast hanteren we, net zoals in het bedrijfsleven, evaluatiegesprekken. In zo’n gesprek bespreken we hoe het met je gaat, wat je uitdaging voor de komende tijd. We geven je graag een zetje om te ontdekken wat je allemaal kunt. Soms is dat veel meer dan je zelf gedacht had! Voor dit gesprek nodigen we jou en je begeleider (wettelijke vertegenwoordiger, ouder of verzorgende) uit.

De Veenhoeve biedt een zinvolle dagbesteding voor jongeren en volwassen met een verstandelijke beperking onder deskundige begeleiding. Het kan gaan om activiteiten maar ook om werk. In ieder geval is de dagactiviteit gericht op persoonlijke ontwikkeling. We houden rekening met de kwaliteiten en interesses die iemand heeft. Dagbesteding gebeurt dus op maat.

Wat iemand doet staat in een activiteitenplan dat speciaal voor elke cliënt wordt geschreven. Hierin staan specifieke doelstellingen. Bijvoorbeeld: ‘het bieden van activiteiten waardoor de deelnemer in zijn persoon-zijn kan groeien’ of ‘het stimuleren van ontwikkeling op sociaal, emotioneel en cognitief gebied’.