Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorggoed De Zegger

Wie zijn we?

Welkom bij De Zegger!

Een zorgboerderij die meer biedt.

De Zegger is een volledig nieuw gebouwde voorziening op een prachtige locatie te Bornerbroek in Twente.

Een plek voor dagopvang én nachtopvang voor kinderen met een beperking. Zorgboerderij De Zegger wordt gerund door een professioneel gediplomeerd team. Binnen dit team werken ervaringsdeskundigen als het gaat om de zorg voor kinderen met een beperking. De begeleidingsmethodieken/wijzen die worden gehanteerd zijn gericht op de ASS-problematiek b.v. “Geef mij de vijf” van Colette de bruin. De doelgroepen die op de zorgboerderij komen zijn; kinderen met een geestelijke/ lichamelijke beperking vanaf 4 jaar. Wij zijn als team van mening dat de begeleidingsmethodieken/wijzen voor de ASS-problematiek geschikt zijn voor ieder kind.
 


Het werk

Op de zorgboerderij is geen sprake van productie. Het kleinvee wat aanwezig is, is er voor om de behoeftes van de deelnemers te vervullen. Om mee te knuffelen en voor de dieren te zorgen. 
De activiteiten die aangeboden worden op de zorgboerderij zijn divers. Enkele hiervan zijn: knutselen in de recreatieruimte, spelen binnen of buiten, skelteren, koken in de boerderij keuken, dieren verzorgen (kleinvee) of houtbewerking.
 


Doel, Missie & Visie

De missie en de visie van Zorgboerderij de Zegger:

De Zegger levert professionele zorg op maat aan kwetsbare jeugdigen in een veilige setting.

We houden rekening met de individuele zorgvraag van een kind. Zorgen voor structuur, rust en regelmaat.

Het doel van het verblijf is het aanbieden van activiteiten aan deelnemer in het kader van de volgende zorgfuncties, aangepast aan de behoefte van de deelnemer: actieve daginvulling, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleging en persoonlijke verzorging. 

De persoonlijke ontwikkeling en welbevinden van de deelnemer staat bij De Zegger voorop.
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.