De Zwagemer

Wie zijn we?

Wij zijn Afke Agema-Huitema  en Jaring en Jeanet Huitema.

Wij wonen op een boerderij te Snikzwaag, dit is even buiten Joure. 

Wij hebben een boerenbedrijf, met opfok voor jongvee, enkele paarden en minicamping.

Het jongvee;

De kalfjes worden gekocht bij andere boeren als ze ongeveer 14 dagen oud zijn.

Deze kalfjes worden 2 keer per dag gevoerd met melk, totdat ze groot genoeg zijn om gras, hooi en brokjes te eten. In de zomer lopen ze in de wei.

Als ze 2 jaar zijn worden ze verkocht naar het buitenland, daar krijgen ze zelf kalfjes en worden ze door de boeren daar gemolken. Buitenlandse boeren vinden de koeien uit Nederland erg goede melkkoeien.

We hebben enkele wedstrijdpaarden, deze lopen met de dochters dressuurwedstrijden

Voor de zorgboerderij hebben we Cheeky, een grote brave pony, deze pony is erg lief en gek op aandacht. Ze mag geborsteld en geknuffeld worden. eventueel kan er met haar gelopen worden.

Er zijn nog veel meer dieren dan de koeien en de paarden;  zoals geiten, de ezels Henk en Hotske, het varken Danny, kippen, en meerdere cavia's en konijnen, en de honden Hurby,  Lizzy en Buggy.

Hurby, Lizzy en Buggy zijn australian shepperds, dit zijn van oorsprong schapen drijf honden. Ze zijn erg gehoorzaam en houden erg van aandacht.

De groente tuin is vrij groot, hierin worden veel verschillende groenten verbouwd. Ook is het mogelijk om groenten te kweken in de grote en kleine kas. 

We hebben een minicamping met 20 ruime kampeerplekken, waarvan de groenvoorziening moet worden gedaan zoals, het gras maaien en de bomen snoeien. De speel toestellen moeten onderhouden worden en eventueel geverfd. 

Zo zijn er dus heel veel verschillende werkzaamheden te doen en daar kunnen wij best wel hulp bij gebruiken.

Snikzwaag ligt op 2km afstand van Joure en is makkelijk op de fiets of met de bus bereikbaar.


Het werk

Onze deelnemers kunnen genieten van zinvolle dagbesteding zoals de verzorging van de vele dieren zoals, koeien, paarden, varkens en ander kleinvee, en ook eventueel het werken en onderhouden van de groentetuin en het erf.

De pony Cheeky kan geborsteld en geknuffeld worden en eventueel mee gelopen worden.


Kom Langs op De Zwagemer

Ben je nieuwsgierig geworden? Bel dan even of kom langs.

Het is heel erg belangrijk dat je ergens komt werken waar je het naar je zin hebt, en waar je je thuis voelt. Hier kun je werken met paarden en andere dieren en in de groente tuin.

Je kunt ook op www. zwagemer.nl kijken.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.