De Zwaluw

Wie zijn we?

Wij zijn Ewoud en Corina van der Spek, wij hebben twee kinderen Jochem en Eline. Wij zijn sinds maart 2011 begonnen met onze zorgboerderij de Zwaluw.

Ik(Corina van der Spek) ben in 1995 afgestudeerd aan het hoger beroeps onderwijs als sociaal pedagogisch hulpverlener. Ik heb elf jaar gewerkt in de zorg en hulpverlening. Nu willen we mensen die behoefte hebben aan dagbesteding op de boerderij een welkom gevoel geven. Samen genieten van de rust en de natuur op de boerderij! Samen met een ervaren collega geven we de zorg vorm.


Het werk

De werkzaamheden op de boerderij:
Er zijn werkzaamheden op het gebied van dierverzorging, we hebben kippen,geiten, een ezel en een pony en konijnen. De pony en ezel mogen geborsteld worden ,en je mag met ze wandelen. Een schone stal maken voor de dieren hoort er ook bij, net zoals het knuffelen met de dieren. Ook hebben we een grote moestuin en een kas en kunnen onze producten gesorteerd en verpakt worden. Je kunt aangeven of je liever met dieren of in het groen werkt. Ook is er een winkel waar we producten en zelf gemaakte artikelen en cadeau's  verkopen. Ook kan je onder begeleiding helpen om een high tea te maken en te serveren aan onze gasten.

Het plezier in het werk staat voorop, we werken zonder werkdruk. Ook is het mogelijk dat je een eigen tuin maakt met bloemen of groenten. Eigen inbreng van ideeŽn stellen wij op prijs!


En verder ...

Wij zijn een zorgboerderij die midden in de maatschappij staat, daarom zijn er bij ons ook meerdere doelgroepen welkom.
In een groene en gestructureerde omgeving genieten van het buiten bezig zijn. Aandacht voor elkaar en het versterken van het gevoel van eigenwaarde vinden wij belangrijk. De mogelijkheden en interresses van onze hulpboeren staan centraal tijdens de werkzaamheden. Het plezier in je werk staat bij ons voorop!
Wij hebben een kantine met sanitaire voorzieningen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.