Zorgboerderij De Grazige Weiden

Wie zijn we?

Wij zijn Jan en Conny Graveland en hebben twee kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast de zorg voor onze eigen kinderen, vangen wij ook kinderen op die tijdelijk of langdurig niet bij hun ouders kunnen wonen (pleegzorg).

Jan is sinds 2007 fulltime boer.  Daarvoor was hij naast boer parttime programmeur.
Conny was tot 2008 docente op het VMBO en LWOO en werkt nu ook volop mee op het bedrijf.

Wij werken volgens de methodiek van 'Geef me de vijf' en daarnaast vanuit ons gezonde boerenverstand. Humor vinden we heel belangrijk!

Onze achtergrond is protestant-christelijk. Dat betekent dat we bidden en danken bij het eten en een stukje uit de Bijbel lezen. Als je een andere levensovertuiging hebt ben je zeker ook welkom bij ons. Wederzijds respect is wel een voorwaarde.


Het werk

De meeste activiteiten komen iedere dag in een vaste volgorde terug. Dit geeft duidelijkheid en structuur. Bovendien wordt de dagplanning zichtbaar gemaakt met tekst en zo nodig ook met pictogrammen. We houden rekening met persoonlijke voorkeuren.
Bijvoorbeeld:
verzorgen van de koeien en kalfjes
koeien uit het land halen
verzorgen en berijden van het paard/ pony
onderhoud erf en gebouwen
werken in je eigen moestuintje
meerijden op de trekker enz. enz....

De pauzes houden we op vaste tijden. Dit doen we in de kantine van de zorgboerderij op de eerste verdieping van de stal of buiten op het terras.
 


Inspanning en ontspanning

Naast inspanning is er volop tijd voor ontspanning! Lekker trampoline springen bijvoorbeeld, of skelteren, meerijden op de quad, paardrijden, vlot varen, spelen in de boomhut.......


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.