De Lachende Geit

Wie zijn we?

Hallo, wij zijn Gerrit en Carin Stokvis, samen met onze 3 kinderen wonen we bij MTS melkgeitenhouderij Stokvis. Zorgboerderij Lachende Geit is werkzaam op het erf van Maatschap Stokvis. Wij melken zo'n 2700 melkgeiten.

1x per jaar hebben we een (intensieve) lammertijd.

De professionele begeleiding van de zorgboerderij ligt onder andere bij Carin Stokvis, zij heeft vele jaren ervaring in de zorg. 

Samen met onze medewerkers en stagiaires begeleiden we mensen met een verstandelijke beperking, mensen met autisme en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.


Het werk

De doelstelling.

Wij zorgen dat de deelnemers een prettige dagbesteding in het buitenleven hebben, waarbij geen druk wordt gelegd op prestatie of arbeid. Door de kleinschaligheid van de zorgboerderij kan er meer aandacht worden besteed aan elke individuele deelnemer met zijn specifieke zorgbehoefte. Er wordt in mindere mate gekeken naar de beperking maar vooral naar de mogelijkheden en wat hij/zij wil. De ontwikkeling van de deelnemers vinden we belangrijk. Zowel het aanleren van dier/plantverzorging alsmede op het gebied van sociale vaardigheden. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat we dit goed kunnen begeleiden. Zo hebben we een deelnemer ondersteunt bij het behalen van zijn trekker rijbewijs.

Het werk.

Gedurende het hele jaar zijn er diverse werkzaamheden op de boerderij. Veel werkzaamheden kunnen op een rustige plek in de natuur met veel vrijheid en op eigen tempo worden gedaan.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn o.a.:

- dieren voeren o.a: kippen, ezel, honden, varken en gans.

- voer aanvegen op de voerpaden

- helpen met tuinonderhoud

- aanleg en onderhouden van de moestuin

- dierenweide onderhouden

- houtwerkzaamheden o.a meubels van steigerhout en  kerstdecoraties van hout maken.

- verhuizen van de ganzen

- tuinonderhoud bij ouderen in de buurt

- appels en pruimen plukken, hier maken we jam en taarten van.

- Halloween-pompoenen maken

We vinden het belangrijk dat onze deelnemers plezier hebben in het werk dat ze doen, hierdoor zijn de deelnemers gemotiveerd om de werkzaamheden uit te voeren en kunnen wij ze een prettige dag bieden.

Samenwerking voedselbank.

Om ook maatschappelijk ons steentje bij te dragen zijn we een samenwerking aangegaan met de Voedselbank Hellendoorn/Nijverdal. De opbrengst van de moestuin en een groot gedeelte van de eieren zullen naar de voedselbank gaan.


Nieuwsgierig geworden?

Kom een keer aan voor een kennismaking! Dan geven we je een rondleiding op het bedrijf.

Als je komt kijken is het wel handig om van tevoren even te bellen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.