Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Maartenshoeve

Wie zijn we?

In de Sammerpolder tussen Egmond aan de Hoef en Heiloo ligt de Maartenshoeve.  Midden tussen de bollenvelden, waar rust nog een dagelijks goed is. 

Hier word je door Lisanne en Nico hartelijk ontvangen, waarna je in en rondom de hoeve kunt genieten van de planten en de dieren.

We hebben gekozen voor de kleinere boerderijdieren in combinatie met alles wat hier groeit en bloeit. Veel mensen voelen zich meer op hun gemak bij schapen, kippen en kleinvee dan bij een grote koe of een paard. 

Natuurlijk staan de dieren te trappelen om verzorgd en vertroeteld te worden.


Het werk

 De Maartenshoeve biedt ruimte voor een aangename dagbesteding voor onder meer ouderen die gewoon een prettige daginvulling zoeken, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met beginnende of voortschrijdende dementie of Korsakov.

Voor een brede groep van mensen , jong en oud, is er veel te genieten en te doen op de hoeve. Wij gaan uit van wat jij wilt en kunt. 

Zorg voor de dieren, de planten én voor elkaar, geeft de stimulans die we allemaal hard nodig hebben.

De tuin, het erf, de boomgaard, de moestuin en kas staan voor je open. Voor de mensen die handig zijn met deegroller, hout of bloemen is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld taarten te bakken, met hout te werken, bloemstukjes maken enzovoort.  In overleg is er veel mogelijk.  Voorop staat dat je kunt genieten van de tijd die je op de Maartenshoeve doorbrengt.  

 

Beleef de natuur en de sfeer op de hoeve door er actief op bezig te zijn.  Je kunt zelf helpen met de opbouw en uitbreiding van de beestenboel en de planten op de hoeve.  Je voelt je beter en je staat midden in de natuur en het leven. We willen graag dat de Maartenshoeve jou een aanvulling in je leven geeft zodat jouw leven de kwaliteit behoudt die je verdient. 


En verder ...

De Maartenshoeve is aangesloten bij de stichting Landzijde. De aangesloten zorgboerderijen voldoen aan het landelijke

kwaliteitseis en wordt jaarlijks gecontroleerd door de federatie Landbouw en Zorg.

De samenwerkende zorgboerderijen hebben sinds 2003 een AWBZ erkenning voor ondersteunende begeleiding en daarmee behoren de samenwerkende zorgboerderijen onder Landzijde tot één van de AWBZ erkende zorginstellingen in Nederland  

Wij zullen u graag ontvangen op de boerderij om te laten zien wat wij u kunnen bieden. U bepaalt tenslotte zelf of de dagbesteding die wij u kunnen bieden bij u past. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.