Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

de Meentboerderij

Wie zijn we?

We, Harm en Maartje Jansen, hebben een gevarieerde, levendige boerderij midden in het Gooi met aan de ene kant de professionele melkveehouderij met de koeien en opgroeiende kalveren. Maar daarnaast zijn er ook verschillende hobby-dieren zoals kippen, geiten, konijnen, geiten, schapen en shetlandpony's en een klein moestuintje op de naastgelegen kinderboerderij. De zorg op deze boerderij is kleinschalig. Hierdoor is het goed mogelijk om de zorg zoveel mogelijk af te stemmen op de individuele wensen en mogelijkheden van de deelnemers. 


Het werk

Er is een grote variatie aan activiteiten op de boerderij.

Het verzorgen van de verschillende dieren is een belangrijk onderdeel. Dit bestaat uit het voeren, opstrooien van de hokken, water geven en aandacht geven van de verschillende grote en kleinere dieren. Dan zijn ze weer helemaal tevreden!

Naast het bezig zijn met de dieren, zijn er ook mogelijkheden om mee te helpen om het erf mooi, verzorgd te houden. Hierbij kan je denken aan de  bloemen en planten verzorgen, aanvegen, onderhoud aan de stal of bijvoorbeeld groente kweken in de  groentetuin!

Graag willen we je de gelegenheid geven om mee te genieten en jezelf te ontwikkelen op onze unieke locatie. 
 


unieke combinatie van professionele tak en de kinderboerderij

Naast het melkveebedrijf is er vanaf 2013 een kinderboerderij met theehuis. Er zijn daarmee meer kleine dieren (ezel, varkens, konijnen, cavia's, kippen), een boomgaard en uitgebreidere groente- en bloementuin gekomen. Het is ook goed mogelijk om op de kinderboerderij te helpen. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.