Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Dekkersnest Blauwestad

Wie zijn we?

Dekkersnest is opgericht door familie Dekkers. Familie Dekkers is in 2006 gestart met het aanbieden van zowel logeeropvang als dagbesteding op hun woonboerderij in Muntendam. Zo is de naam Dekkersnest ontstaan, een warm nest voor iedereen!

Dekkersnest is tot op de dag van vandaag nog echt een familiebedrijf. Familie Dekkers blijft betrokken en kent iedereen die bij ons komt persoonlijk. Door de groei van Dekkersnest heeft men inmiddels verschillende professionele teams op alle locaties. In 2014 en 2015 heeft Dekkersnest twee woonlocaties geopend in het centrum van Veendam. In 2018 is men gestart met een speciale module '24 uurs zorg richting zelfstandigheid. Hier kan men oefenen om echt zelfstandig te wonen. 

Sinds 2017 is er besloten om te stoppen met opvang op de woonboerderij van familie Dekkers en de zorg te verplaatsen naar een ander, landelijk gelegen, complex. De locatie Blauwestad, voorheen een paardensportcentrum, hebben wij weer aangemeld bij Bezinn en federatie Landbouw en Zorg. Het betreft een unieke locatie, gelegen in het recreatiegebied De Blauwestad in gemeente Oldambt. 

Een bijzondere locatie waarbij wonen in de natuur centraal staat. Je kunt bij ons wonen en/of dagbesteding volgen. Je staat in direct contact met verschillende dieren en de natuur. 

Wat uniek aan de locatie is, is dat het vroeger een manege was. We hebben zowel de rijbak binnen als buiten en de stallen laten zitten, er is sprake van een ruime opstelling. Maar liefst 20 stallen!

Er wordt actief invulling gegeven aan ons motto ‘Samen zijn we sterk’. Dit betekent dat iedereen welkom is en dat iedereen gelijkwaardig is.


Jaar van opening

Wij zijn in 2018 als zorgboerderij gestart.