Den Dikken Boom

Wie zijn we?

Wij zijn Gerrit en Pieta Vonk Noordegraaf en samen met een aantal vrijwilligers en dochter Brenda werken we op zorgboerderij Den Dikken Boom. Sinds 2014 bieden wij kleinschalige dagbesteding voor ouderen en mindervaliden, waarin gezelligheid en sociale contacten centraal staan. Onze nieuwe dagbestedingsruimte ligt achterop het erf en bestaat uit een sfeervolle, volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke woonkeuken met badkamer en extra toilet. Voor zorg werken we samen met een zorginstelling in de buurt. Graag laten we mensen meegenieten van de rust en natuur op de boerderij. Aan de voorkant van de dagbestedingsruimte is uitzicht op een hoogstamvruchtboomgaard met schapen. Aan de achterkant is er via een groot terras een weids uitzicht over de polder met onze Lakenvelder koeien.


Het werk

Per persoon kijken we naar de mogelijkheden, interesses en individuele kwaliteiten. Op die manier kunnen we een programma op maat maken. Er zijn verschillende mogelijkheden op ons erf:

Revalideren, wandelen of fietsen. Een verhard pad de polder in biedt de mogelijkheid om te wandelen of fietsen op eigen terrein. Dit pad is ook geschikt voor rolstoelen en rollators.

Picknicken of genieten van de natuur. Aan het einde van het pad - op ongeveer 500 meter afstand van de boerderij - ligt middenin de polder een rust/ picknickplek omringd door koeien, schapen en vogels.

Groenten oogsten in de moestuin. De verhoogde moestuin is toegankelijk voor rolstoelen en rollators en ligt naast de accommodatie. Hier kunnen groenten en kruiden geoogst worden voor de maaltijd.

Koken met verse producten. Met de verse groenten en fruit uit de moestuin of boomgaard kan bijvoorbeeld een maaltijd gemaakt worden of jam.

Vissen of varen. Aan de voorkant van de dagbestedingsruimte ligt een vis- en bootsteiger. De steiger is dankzij een hellingbaan ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een rollator.

Creativiteit. U kunt bij ons creatief aan de slag van handwerken, tekenen en schilderen tot hout bewerken.

Meehelpen op de boerderij. Interesse om boer Gerrit te helpen met het voeren van de koeien, schapen of kippen? Of een klusje doen in de stal of op het terrein? Ook dat kan!


En verder ...

Op Den Dikken Boom kunt u ook vakantie vieren in onze volledig aangepaste vakantieaccommodatie met zorg voor twee tot zestien personen. Ouderen, mindervaliden, families en vriendengroepen zijn van harte welkom!

Het Lakenvelder vlees van onze koeien wordt op afspraak vanuit huis verkocht. Het vlees is volgens het Slow Food principe wat betekend dat de koeien in hun eigen tempo en op een zo natuurlijk mogelijke manier opgroeien.

Heeft u een vraag of interesse in dagbesteding, vakantie of Lakenveldervlees? Kijk dan voor meer informatie op www.dendikkenboom.nl. We ontvangen u graag op onze boerderij!


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.