Zorgboerderij Den Haring

Wie zijn we?

Wij zijn Christiaan en Nita Verhoef, we hebben 3 kinderen; Regina, Christel en Gerben. We wonen op een boerderij in Baambrugge met melkkoeien en schapen en de zorgboerderij.

De zorgboerderij is bedoeld voor ouderen die beginnend dementerend zijn en/of een lichamelijke beperking hebben. De gezamelijke warme maaltijd vormt het hoogtepunt van de dag!

De openingstijden zijn van half 10 tot half 4. U wordt door de zorgboer en -of zorgboerin opgehaald en weer thuisgebracht.


Het werk

Er is iedere dag weer genoeg te doen, we gaan naar buiten voor een frisse neus en beweging, de kippen krijgen voer en drinken en we rapen de eieren. we kijken hoe de zorgboer de koeien voer geeft en genieten van het zonnetje.

Binnen is er ook altijd genoeg te doen, we maken met elkaar het eten klaar, schillen bijvoorbeeld hiervoor de aardappels, maken de groenten schoon of de gehaktballen worden gedraaid. Er worden lapjes gebreid voor een deken, de krant word gelezen. Ook doen we andere activiteiten zoals bloemschikken, zingen, kaarten maken, puzzelen, breien, schilderen, sjoelen, geheugentraining en spellen. En verder lachen we ook veel met elkaar en houden we van gezelligheid.


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.