Den Hill

Nieuw kippenhok

Is 't niet gezellig, dit nieuwe kippenhok?

26 februari 2018

De perenpluk is weer begonnen!

Op boerderij Den Hill wordt al weer geoogst! De eerste suikerperen zijn geplukt.

Zie ook: www.denhill.nl
12 augustus 2016

Zomerkamp op Den Hill.

Op 5 en 6 juli 2013 is er op boerderij “Den Hill” een zomerkamp georganiseerd.

 

Het waren geweldige dagen. De deelnemers hebben zich van hun beste kanten laten zien tijdens het blaaspijpschieten. Na een overnachting in de tenten op de wei is er ontbeten met broodjes van de blikbranders. Ook hebben ze van bamboestokken torens gebouwd. Er is een speurtocht met de fiets gemaakt waarbij de deelnemers via GPS allerlei opdrachten deden. Er was een fantastische barbecue op een kampvuur. Daarna was het goed uitrusten in de tenten.

 

Wil je ook meedoen in 2014?

Meld je aan:  M. van Andel 06 20676681
 

Zie ook: www.denhill.nl
13 november 2013

Hulpbloemisten gezocht!

Hou je van bloemen en planten op een veilige plek? Lees dan dit!
Op onze zorgboerderij willen we graag een groepje rond bloemen en planten gaan starten. Daarvoor zoeken we "hulpbloemisten". Hou je van bloemen en planten, en werk je graag in een klein teampje van 1 begeleider op 2 tot 4 mensen, dan is dit je kans.
Wat kun je komen doen?
We hebben een kleine kas. Daarin gaan we planten zaaien en telen. Die planten we later buiten uit, of verkopen we in ons kraampje aan de straat. We hebben ook een stuk grond, waar we bloemen en planten opkweken. Daar is een (zelf-)pluktuin met dahlia's, zonnebloemen, snijbloemen, en staan ook wat potplanten en struikjes. In de winter kun je binnenwerk doen, bijvoorbeeld kerststukjes maken, vogelvoer maken, maar al gauw na Nieuwjaar kun je in de kas aan het zaaien. Natuurlijk kun je als je wilt ook in de groentetuin of boomgaard werken, of groenten en fruit verwerken.
Wat vragen we van je?
We vragen dat je van bloemen en planten houdt en daar iets mee wilt en kunt doen. Je "niveau" vinden we niet zo belangrijk. In een klein team met 1 begeleider op 2 tot 4 personen kun je ondanks je beperkingen immers met je handen veel praktische zaken doen. Je houdt ervan in een rustige, veilige omgeving te werken en te ontspannen. Je bent een echt buitenmens, dus.
Tot welke "doelgroep"hoor je?
Wij werken met mensen (jong volwassenen) die prima willen werken, maar daar wel extra aandacht bij nodig hebben. Jij bent dus iemand die tot je recht komt als je in een kleine groep in een veilige omgeving werkt en ontspant.
 

31 januari 2013

Stichting SZZ

Boerderij "Den Hill" is aangesloten bij het zuidelijk collectief van zorgboerderijen: de Stichting Samenwerkende Zorgboeren. De stichting SSZ opereert voor het collectief als een zorgaanbieder.

Zie ook: www.zorgboerenzuid.nl
5 december 2011