In Draf

Wie zijn we?

Manege en dagvoorziening In Draf is een zorgboerderij / dagvoorziening die onder anderen veel activiteiten met paarden doet. We verzorgen paardrijden, huifkar ritten, snoezelen, deelname aan wedstrijden, coachen en spiegelen met paarden op locatie en in Wellerlooi.
In Draf biedt dagbesteding, ook op locatie en in Wellerlooi, waar we met paarden, honden en veel in het buitenleven werken en beleven rondom deze dieren. Er is een grote diversiteit aan werkzaamheden op actief en belevingsgericht werken. De geheel nieuwe locatie in Wellerlooi start vanaf januari 2017. Daar zijn dan 20 plekken voor dagbesteding. Er zijn 3 groepen dagbesteding; een groep belevingsgericht met een sfeervolle binnen ruimte met wellnessgedeelte, relaxruimte, snoezelstal  en openhaard, de tweede groep is een groep die zich vooral met de paarden en andere dieren bezig gaat houden, want betekent stallen uitmesten, paarden verzorgen, binnen en buiten zetten, voeren, masseren en poetsen / mooi maken op de mooie nieuwe wasplaats. Dan hebben we nog de derde groep en dat is de klusgroep. Zij zullen de weien gaan onderhouden, auto's / trailers wassen, kippenhok maken, belevingspark mee maken, enz. De diverse doelgroepen is heel uitgebreid van ouderen / dementerenden, mensen met een beperking, jeugdzorg, mensen met een chronische aandoening,  mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, enz. kunnen allemaal bij ons terecht voor een passende dagbesteding naar eigen wens en invulling.


Het werk

Er zijn veel activiteiten waaraan een cliŽnt deel kan nemen. Dit is zowel werk gericht als beleving gericht. Met en / of zonder dieren. Binnen of buiten, in een groep of individueel.

Er wordt naar ieder individu gekeken en van daaruit een plan gemaakt voor de activiteiten.


Dagvoorziening en manege In Draf

Onze visie is dat iedereen zichzelf mag ontwikkelen en ontplooien op zijn of haar eigen manier en eigen tempo.
De werkplek mag vooral een fijne en sfeervolle werkplek zijn waar je vooral kunt genieten en een fijne waardevolle daginvulling hebt.
Dit willen we vooral creŽren door met dieren om te gaan en te zorgen voor een prettige, warme en sfeervolle omgeving.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.