Ecologische Zorgboerderij 'De Mikkelhorst'

Wie zijn we?

De Mikkelhorst is een Ecologische Zorgboerderij, waar mensen met een beperking en/of een specifieke begeleidingsvraag in een veilige en natuurlijke omgeving met elkaar samenwerken. Op het terrein zijn speelvoorzieningen, een kinderboerderij, een tuin met kassen, een Landwinkel, een keuken met theeschenkerij en terras, een atelier en een houtkloverij gevestigd. Onze locatie biedt niet alleen leer-werk trajecten en/of arbeidsmatige dagbesteding. Er komen eveneens graag mensen uit Haren en omstreken om te recreŽren of voor de aankoop van kloofhout, bloemen, lokale (zelfgemaakte) voedingsmiddelen of kadopakketten.

Op De Mikkelhorst werken momenteel mensen tussen de 14 en 77 jaar met diverse achtergronden. Je wordt begeleid door activiteitenbegeleiders en vakspecialisten. Ook is er een groot aantal vrijwilligers actief.

De begeleiding is gericht op bevordering van zelfredzaamheid en de ontwikkeling van de specifieke mogelijkheden van de individuele deelnemer.

Iedere deelnemer heeft een vast contactpersoon op de boerderij en door de diversiteit aan activiteiten is er een brede keuze mogelijk als het gaat om te verrichten werkzaamheden.


Het werk

Er is een brede varieteit aan werkzaamheden mogelijk op De Mikkelhorst. Zo kunnen onze deelnemers bijvoorbeeld werken in of aan:

- de tuinderij en de kassen: kweken van groenten, fruit en bloemen, onderhoud van de tuinderij

- de winkel en ontvangstbalie: verkoop producten en ontvangen bezoekers

- de keuken en theeschenkerij: koffie/thee schenken/bedienen van de klanten en zorg voor de eigen kantine en de zaal bij verhuur

- de kinderboerderij: verzorgen en voeren van de dieren, schoonmaken van de hokken, deelnemen aan paardencoaching

- onderhoud van de boerderij en omgeving: herstelwerkzaamheden, klussen


Een werkplek op De Mikkelhorst?

Deelnemers kunnen op verschillende manieren een werkplek op onze boerderij krijgen waarbij allerlei vormen van financiering mogelijk zijn. 

We kijken heel gericht naar de begeleidingsvraag die je hebt maar ook naar de juiste match. Ook voor ons is het immers belangrijk dat je bij ons past.

Vraag voor meer informatie naar Geert Naber, Algemeen Manager.


Jaar van opening

Wij zijn in 2000 als zorgboerderij gestart.