Zorgboerderij Eeckenhout

Wie zijn we?

Wij zijn Johan Wiltvank en Rian van Eijden en wonen sinds november 1992 aan de Molenwijk in Smilde.  Officieel hebben we sinds oktober 2007 een kleinschalige Zorgboerderij. We hebben beide werkervaring in de zorg.(gehandicaptenzorg en psychiatrie)

We zijn gestart in een stacaravan die dienst deed als kantine. Sinds 2010 is de werkschuur met kantine gereed (zie foto). Hierdoor is het mogelijk om 's winters activiteiten binnen te doen zoals bijvoorbeeld landhekken en vogelhuisjes maken, appeltaarten bakken en allerlei creatieve activiteiten. Naast kantine doen we in deze schuur aan houtbewerking. Begin 2013 is de tuinschuur gereed gekomen. In 2014 is er een af te sluiten ruimte, de hoekschuur, beschikbaar gekomen. Al het gemotoriseerde gereedschap en de lockers van de deelnemers staan hier achter slot en grendel. Dit is ook de plek waar met olie gewerkt wordt bv fiets repareren, motor reviseren en kettingzaag onderhoud bv vijlen van de ketting. In de oude kapschuur is het duivenhok gevestigd. Dan hebben we nog een schaapskooi voor ooien en lammeren met  daarachter een stal voor een drietal lakenvelders.  In 2016 hebben we een winkeltje geopend; de spullen die de deelnemers maken worden hier verkocht. Daarnaast verkopen we cadeautjes, kunst en ambachtelijke producten gemaakt door bewoners uit Smilde en elders vandaan. Begin 2018 hebben we de oude plastic kas vervangen voor een glazen tuin kas.                    Zo creŽren we werkplekken waar de alle deelnemers van de zorgboerderij zich prettig voelen.


Het werk

De activiteiten die we bieden komen vooral voort uit het hebben van een boerderij met kippen, duiven, schapen en runderen, een moestuin en boomgaard en buren met een grote tuin. Daarnaast doen we onderhoud van een stuk bos van 52 ha. in het dorp.

Naast het werk dat er gebeuren moet op een boerderij besteden we ook tijd aan creatieve activiteiten. We werken met hout, wol en allerlei ander materiaal
Je kunt ook je hobby bij ons uitoefenen bijvoorbeeld kippen fokken, een motor reviseren of je fiets repareren.

In 2016 hebben we de winkel geopend waar de deelnemers hun zelfgemaakte artikelen kunnen verkopen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.