Eijkenhoeve

Wie zijn we?

Wij zijn Marcel van der Eijk en Corine Bakkum Pastoor. Wij hebben een melkveebedrijf in Twisk. Marcel is de veehouder en Corine werkt, naast de taken op het bedrijf, al ruim 25 jaar bij een zorginstelling waar verstandelijk beperkte mensen wonen. Wij hebben 3 kinderen. Dochter Sam (16) en 2 zonen Matt (20) en Finn (12). Zij dragen ook hun steentje bij aan alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij. De fokkerij is een belangrijk aspect op het bedrijf. Regelmatig wordt het resultaat geshowd op tentoonstellingen en shows in het hele land. 


Het werk

Het werk is per seizoen verschillend. Wij hebben 100 melkkoeien, ruim 100 stuks jongvee, 12 schapen, 60 kippen, 3 geiten, een minivarken en een hond. Het werk bestaat vooral uit het verzorgen van de koeien en het jongvee; voeren, hokken opstrooien en uitmesten. In de lente ook van de schapen en lammeren. Verder zijn er altijd klusjes als schoonmaakwerkzaamheden in de stal en daarbuiten, onderhoud van stallen en machines, tuinwerkzaamheden. 

Vanaf mei 2017 is onze boerderijwinkel open. Hier verkopen wij rundvlees, eieren en zuivel.


En verder......

Het vervoer kan door ons worden geregeld als je dit wilt. We halen je op en brengen je weer thuis.                                       Wij verzorgen de werkkleding zoals overalls met het logo van de Eijkenhoeve, shirts en laarzen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2017 als zorgboerderij gestart.