Elzenhiem

Wie zijn we?

Elzenhiem is een zorgboerderij gelegen in het prachtige Paradyske tussen Kollum en Buitenpost. Kleine weilanden omsloten door elzensingels zijn overal langs de weg te zien. Elke dag fietsen honderden scholieren tussen de twee dorpen langs de boerderij.

Zorgboerderij Elzenhiem kenmerkt zich door een ontspannen gemoedelijke sfeer waarin elk persoon zijn eigen talenten kan ontdekken. Er wordt stevig gewerkt, maar ook heerlijk genoten van pauzes of een uitstapje naar een forelvijver of een tocht over het Lauwersmeer.

We hebben een christelijke levenshouding. Dit is in kleine en grotere dingen zichtbaar, zo houden we altijd een moment stilte voor het eten en af en toe komt het geloof ter sprake. Als je bij ons wilt komen werken hoef je echter geen christen te zijn. In relatie tot elkaar staat respect voor elkaars persoonlijkheid en overtuiging voorop.


Het werk

Op Zorgboerderij Elzenhiem wordt dagbesteding geboden aan jong en oud. Op dit moment zijn er vijf jongeren aan het werk. Elzenhiem is een écht agrarisch bedrijf. Er wordt trekker gereden, er worden circa 150 koeien gevoerd, er zijn veel klussen op en rond het bedrijf, elk jaar moet er 500 meter elzensingel worden gesnoeid en dat hout wordt vervolgens gekloofd zodat we er ook 's winters warm bij zitten. Daarnaast zijn er cavia's, konijnen, pony's, katten en wellicht ook wat ongedierte.


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.