Erve Sleiderink

Wie zijn we?

Wij zijn Harrie en Francien Sleiderink en wonen samen met onze 3 kinderen op onze boerderij in Beuningen. Wij bieden een zinvolle dagbesteding aan mensen met een lichamelijke handicap ten gevolge van een niet aangeboren hersenletsel zoals een hersentumor, traumata of CVA. Een andere doelgroep is mensen met geestelijke beperkingen zoals beginnend dementie.

Ook mensen die thuis vereenzamen en geen structuur meer in de dag hebben zijn welkom.

Leeftijd is niet belangrijk.


Het werk

We proberen de mensen een zinvolle dagbesteding te bieden door ze deel te laten nemen aan de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf, waarbij de kwaliteit van de beleving veel belangrijker is dan de geleverde kwantiteit. Vooral ook het samen zijn is belangrijk. We bereiden samen de warme maaltijd, gebruiken hierbij de groenten uit de eigen moestuin. We hebben 20 vaste en enthousiaste vrijwillig(st)ers. Zij ondersteunen ons bij allerlei activiteiten.


En verder ...

We hebben verschillende mogelijkheden voor de deelnemers. We hebben een melkvee bedrijf die nog in volle gang is. Verder het nodige jongvee. Er is een grote moestuin aanwezig met daarbij een kweekkas. Er zijn ook een aantal gezelligheids dieren zoals  kalkoenen, ganzen, een voliere met bergparkieten, kippen, konijnen, schaapjes, geitjes, poezen, en de 2 honden Bo en Lex.

De deelnemers kunnen helpen met het voeren van deze dieren. Verder is er de mogelijkheid om te helpen met houtbewerking. We maken houten dienbladen en mooie vogelkastjes en onderzetters van houten wasknijpers.

We hebben afgelopen najaar een nieuwe schuur gebouwd waarin volop gelegenheid is om te schilderen, klussen of houtkloven. Maar ook om gezellig rondom de kachel te zitten keuvelen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.