Zorgboerderij Grenszicht

Wie zijn we?

Wij zijn Luc, Dineke, Jeroen en MariŽlle Schrotenboer.
Wij wonen en werken als gezin op een melkveehouderij in Radewijk (aan de Duitse grens). Zorgboerderij Grenszicht is een rustige locatie op het platteland voor dagbesteding en logeeropvang met een diversiteit aan activiteiten op de boerderij. De zorgboerderij is een agrarisch bedrijf met camping en o.a. koeien, paarden, schapen, geiten, hangbuikzwijntjes, kippen, ezels, konijnen en poezen. 
 

Wat bieden we

1.     Logeeropvang aan kinderen/jeugdigen

Logeren kan in de weekenden, doordeweeks en in de vakanties. We werken met een vast dagritme. Dit staat aangegeven op een planbord met pictogrammen.

2.     Dagopvang voor kinderen / jeugdigen

Op woensdagmiddag en zaterdag bieden wij dagopvang aan. In vakanties op meerdere dagen in overleg met ouders/kinderen. Activiteiten worden aangepast aan de mogelijkheden en interesses van de kinderen/ jeugdigen. Doen, ontdekken en beleven staan hierbij centraal.

De dag wordt benut met gezellige, ontspannen activiteiten zoals pony rijden, dieren verzorgen, koeien voeren met de tractor, koken & bakken, meehelpen op de boerderij, buiten spelen, hokjes schoonmaken, knutselen, hutten bouwen, kalfjes de fles geven, spelen in het stro en in de speeltuin, sporten, heerlijk skelteren over het ruime erf, tuinieren en nog veel meer!

3.    Dagbesteding aan (jong) volwassenen

Op doordeweekse dagen bieden wij een afwisselende, leerzame en leuke dagbesteding voor (jong) volwassenen. De activiteiten die worden uitgevoerd hebben affiniteit met het boerenleven.
Neem hiervoor contact met ons op! 


Het werk

Wij vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt. En dat je meedraait in ons gezin. Je krijgt bij ons door middel van vast dagritme rust en structuur aangeboden. Bij ons heb je de ruimte en de mogelijkheden om te spelen en om je zelf te ontwikkelen.

Bij ons mag je meelopen op de boerderij en zelf zien hoe de dieren verzorgd en gevoerd worden. Ook kun je ons meehelpen met het voeren en verzorgen van veel verschillende dieren. Je kunt de kalfjes de fles geven, mee op de tractor, kijken bij het melken, spelen en knuffelen met de konijnen en nog veel meer!

Ook is er natuurlijk tijd voor vermaak en plezier op onze boerderij. Op onze boerderij werken wij seizoensgebonden. Dat betekent dat we knutselen met spullen die bij dat seizoen horen. Te denken valt aan werkjes rond de lente, zomer, herfst en winter. Zo maken we in de winter bijvoorbeeld eigen vetbollen voor de vogels of rijgen we pinda's aan een lang koord.

Er is ook tijd om te spelen in de gezonde, frisse buitenlucht. Zo zijn er skelters waar de kinderen mee kunnen crossen en kunnen ze spelen in het stro en in de speeltuin of springen op de trampoline.

De kinderen kunnen ook paardrijden. Dat houdt in dat ze de pony eerst zelf gaan verzorgen en borstelen. Daarna rijden ze in de bak of maken een buitenrit onder begeleiding.
 


Wat is er op de boerderij aanwezig

Er zijn koeien, paarden, pony's, schapen en geiten, kippen, poezen, en een hangbuikzwijn, moestuin en een fruittuin.

Kom gerust eens langs om te kijken of het wat voor je is. Op afspraak kan er altijd vrijblijvend een rondleiding gegeven worden!
Kijk voor meer informatie op www.grenszicht.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.