Hartenhoeve

Wie zijn we?

Manege Harten Hoeve is een manege die zorg draagt voor haar klanten. Iedereen met verschillende interesses op het gebied van paarden kan er terecht. Een speciale vorm van zorg gaat uit naar minder valide mensen en mensen die buiten het arbeidsproces vallen. Naast reguliere lessen wordt ook les gegeven aan zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapten.

 De manege biedt zinvolle dagbesteding aan mensen (kinderen en volwassenen) met een beperking of uitdaging. Er wordt zorg geboden op het gebied van wonen, werk en ontspanning. Dit gebeurt in een veilige, ondersteunende omgeving.

De manege is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Naast de manege zijn er nu ook vijf woonvormen en een logeeropvang. In alle groei is de manege gemoedelijk en toegankelijk gebleven, de cliŽnt blijft ten alle tijden centraal staan.

De hoofdlocatie, Manege HartenHoeve is aangesloten bij de federatie zorgboeren. 

De andere locaties zijn niet direct aangesloten. Op deze locaties wordt wel hetzelfde beleid en kwaliteitsnormen gehanteerd als op manege de Hartenhoeve


Het werk

Voor iedere cliŽnt wordt er gekeken naar de werkzaamheden die hij/zij kan en wil doen. Op de manege worden er veel stallen gemest, opgestrooid, de gangen geveegd, de paarden moeten worden verzorgd en de lesklanten moeten worden geholpen. Maar er zijn ook allerlei andere klusjes te bedenken: zadels invetten, kantine-werkzaamheden, schilderklusjes enz. Voor iedereen is er wat te verzinnen. Is het op de manege te druk voor een zorgmedewerker? Dan kan worden uitgeweken naar een van de dependances (woonvormen en werklocaties) om bijvoorbeeld in de tuin te werken, gerechten te maken of dingen te serveren in het restaurant of creatief bezig te zijn in het atelier.


En verder ...

Sinds september 2013 biedt de Hartenhoeve ook BuitenSchoolseKinderopvang aan voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De BSO is voor kinderen met en zonder beperking. Inmiddels heeft de HartenHoeve een mooie nieuwe ruimte geopend en is er nu plek voor maximaal 45 kinderen. Na een schooldag binnen is het natuurlijk super om heerlijk buiten te zijn tussen dieren, groen, sport en spelletjes. Behalve paardrijden biedt de manege vele stoere activiteiten voor ook de oudere kinderen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2002 als zorgboerderij gestart.